nublu Foto: Kuvatõmmis videost
Saund
8. august 2019, 08:55

VIDEO | Nublu esitles esimest muusikavideot: see on kõige mahukam töö, millega olen maha saanud! (23)

7. augusti õhtul esitles nublu oma esimest muusikavideot "für Oksana", mille idee autoriks ja režissööriks on kunstnik Marta Vaarik. Teiste seas teeb videos kaasa bravuuritar Anu Saagim. 
 

Marta Vaarik rääkis esitlusel, et muusikavideo idee sündis ühise koosviibimise käigus filmirežissööri Triin Ruumetiga. "Avastasime koos, et oleme nublu suured fännid. Mõtlesime, et nublul võiksid ümber olla head ja hoolivad inimesed, kes kuidagi toetavad." Sünopsis mõeldi välja ja kahe päevaga oligi muusikavideo idee kirja pandud. 

Kui "für Oksana" valmis, ei olnud video idee autorid kindlad, kas see oli täpselt see, millele muusikavideo tuleb. Kuna Ruumet oli vahepeal töökohustusi juurde võtnud, oli Marta sunnitud režissööri otsima, aga sobilikku ei leidnud. Marta tundis, et kui annab lavastajaohjad kellegi teise kätte, ei pruugi sellest tulla hea lõpptulemus. "Võtsin vastutuse ja siiamaani ei tea, miks mind usaldati. Olen tänulik, et seda tehti."

Anu Saagim nublu videos. Foto: Kuvatõmmis videost

Marta rääkis, et kõik tema pöörased ideed on püütud peolt, mis on tema inspiratsiooniallikas. Ka "für Oksana" mõte on peo käogus sündinud. Värvikas video on üles võetud Narvas, sealhulgas Kreenholmi tehases. Meeskonnas oli kokku 25 inimest ja Marta peab seda tänuväärseks kogemuseks – kunstnikuna toimetab ta sageli üksi.

Marta erilised tänusõnad lähevad video operaatorile Gunnar Laalile. Marta tõdes, et üks kaameratest, mis nublu videot üles võttis, oli kasutusel ka Tanel Toomi suurfilmis "Tõde ja Õigus". 

Nublu sõnul oli "für Oksana" ja selle muusikavideo valmimise protsess pikk – esimest korda hakkas ta sellega stuudios tegelema eelmise aasta lõpus. "Ma ei ole vist ühtegi lugu nii kaua teinud. See oli reaalselt koostöö. 15 korda saime stuudios kokku. Nendest kaheksal korral hakkasime viskit jooma," tunnistas nublu publiku naeru saatel.

Lugu sai valmis juuni alguses, misjärel tekkis nublul ka sellele muusikavideo tegemise soov. "See kogu asi on üks pikk protsess. See on kõige mahukam projekt, millega olen maha saanud." Narvas käimine, kus video on valminud, oli nublu sõnul väga huvitav kogemus.

Video režissöör on Marta Vaarik, operaator Gunnar Laal, produtsendid Marleen Pärn, Marta Vaarik ja Kaarel Sein. Stenaariumi on kirjutanud Ülle Vaarik, Marta Vaarik ja nublu.