Nii pruudile kui ka peigmehele lähevad 1999. aastal kantud pulmariided veel kenasti selgaFoto: Erakogu
Inimesed
9. august 2019, 13:39

20 AASTAT ABIELU! Rauno Märks: naisel on tihti õigus, mis mulle muidugi ei meeldi

Raadiohääl Rauno Märksil (44) ja tema abikaasal Evelinil (42) täitus 20. pulma-aastapäev. Märkside traditsioon pulma-aastapäeval oma pruutkleit ja peiuülikond taas selga tõmmata lõppes ka sel aastal ideaalse tulemusega – mõlemad mahuvad neisse endiselt.

Paar aastat tagasi naljatles Rauno, et ta laseb igal pulma-aastapäeval naisel abielukleiti ronida — kui see enam selga ei mahu, siis uut aastat ei tule. Ta rääkis toona raadiokuulajatele, et Evelin on siiani kõik katsed eeskujulikult läbinud ja on sama sale nagu paarkümmend aastat tagasi. Tõsi küll, ka Raunole on pulmapäeval kantud ülikond veel paras.

„Inimesed võtavad seda tõe pähe, aga tegelikult oli see ikkagi naljana mõeldud. Ei ole mingit sellist ähvardust, et kui kleit selga ei mahu, siis lõpetame selle pulli ära,“ muigab Rauno. 

„Hoiame oma armastuse teineteisele!“ postitas Rauno hiljuti sotsiaalmeediasse. Ta jätkas naljatoonil: „Ka 20. pulma-aastapäeval mahtus pruudile kleit selga, seega jätkame samas vaimus!“ Igavest truudust vandus paar 1999. aasta 7. augustil Tartus.

ENNE: Evelin ja Rauno Märks oma pulmapäeval, 7. augustil 1999. aastal Foto: Erakogu

Retro FMi hommikuprogrammi saatejuht räägib Õhtulehele, et pulma-aastapäeva tähistasid nad pereringis restoranis. „Nädalavahetuse veetsime Eveliniga koos. Lapsed läksid maale vanaema juurde,“ lisab ta. „Kolisime kunagi mõlemad Tartust Tallinna ja oleme oma elu tasapisi üles ehitanud. Oleme hästi palju koos ja toetume vaid teineteisele,“ ütleb Rauno.

NÜÜD: Evelin ja Rauno 20. pulma-aastapäeval, 7. augustil 2019. aastal. Foto: Erakogu

Millised on olnud paar ühise elu helgemad ja raskemad ajad? 26 aastat koos oldud aja helgeimateks hetkedeks peab ta oma majja kolimist ja tütarde Mia Marii (17), Lii Heleen (15) ja Keira Isabel (8) sündi.

Abielu raskemateks perioodideks peab ta aegu, kui on tulnud karjäärialaste tagasilöökidega rinda pista. „See kandub perele ka kuidagi üle,“ räägib ta. „Kindlasti oli keeruline, kui raadiotööst paus tekkis.“

Raunole pakuvad eelkõige rõõmu hetked naise ja laste seltsis. Näiteks armastavad nad argimured selja taha jätta ja vahetevahel hoopiski välismaale puhkama sõita. „Tore on vahelduseks olla kuskil looduses või soojas merevees, kus ei pea igapäevaelu pärast muretsema,“ ütleb ta.

Rauno sõnul usaldab ta abikaasta jäägitult. Nad on pikalt koos olnud, teineteise seltsis kasvanud ja arenenud. „Tihtilugu on tal õigus, mis muidugi mulle ei meeldi. Ma oleks ehk mingeid asju elus teistmoodi otsustanud, aga tagantjärele on ikkagi hea, kui naist kuulad,“ tõdeb Rauno. „Eks ka välimus ja füüsiline pool on atraktiivsed,“ ei salga ta.

Möödunud aastagi oli Märksidele tähendusrikas, sest neil täitus 25. koosoldud aasta. Mullu Kroonikale antud intervjuus rääkis Rauno, et hea suhte valem on füüsiline tõmme ja teineteise kuulamine. „Samas peab andma teineteisele ruumi, et ka muu maailmaga suhelda. Tuleb usaldus välja teenida ja ongi kõik hästi. Pere on kõige tähtsam, alles siis on kõik muu,“ sõnas ta. Evelin täiendas Rauno juttu: „Meie tunneme ennast vabalt, ei ole tabuteemasid ja meid seob ka ühesugune huumorimeel.“

Rauno ja Evelin kohtusid raadiohääl Alari Kivisaare korraldatud noorte diskorite konkursil Tartus klubis Rukkilill. Mõlemad olid sel ajal alles keskkooliõpilased. Evelin istus sõbrannaga laua taga ja ajas juttu, kui järsku seisis nende ees ilus sihvakas poiss, kes küsis, puna palgel, et kas tüdrukud tantsivad ka, on Märksid Kroonikale antud intervjuus oma tutvumist meenutanud. Rauno rääkis Kroonikale, et just Evelin oli see, kes talle tol konkursil õnne tõi, lausa nii palju, et ta pääses finaali.