Village People 1980. aastal.Foto: TopFoto/UPP/Scanpix
Saund
7. august 2019, 14:18

Suri ansambli Village People kaasasutaja

82 aasta vanuses on surnud prantsuse muusikaprodutsent Henri Belolo, kes oli üks diskoansambli Village People asutajaid.

Ajakirja Rolling Stone teatel suri mõjukas produtsent 3. augustil. Village People'i solist Victor Willis nimetas ajakirjale antud avalduses Belolod oma endiseks mentoriks. "Temast jääb maha muljetavaldav looming, mis aitas diskožanrit kujundada, ning plaadibossina oli ta ületamatu."

Willise teatel saadeti Belolo Pariisis juba viimsele teele, kuid Village People plaanib oma kaasasutajale avalikku mälestusteenistust.

1936. aastal Marokos sündinud Belolo kasvas üles Ühendriikide vägede poolt toodud Ameerika ja Aafrika muusikat kuulates. 20. eluaastates Pariisi kolides töötas ta DJ-na ja produtsendina. Kolinud 1973 USAsse, hakkas ta hiljem tegema koostööd samuti Marokost pärit produtsendi Jacques Moraliga. 1978. aastal pani tandem kokku kuueliikmelise diskobändi Village People, mis mängis geifantaasiatel ning sai oma hittidega "Y.M.C.A" ja "In The Navy" popkultuurisensatsiooniks. Morali oli ka ise gei ning suri 1991. aastal aidsi.