Matti ja Pia NykänenFoto: All Over Press Finland
Inimesed
7. august 2019, 12:03

LEIN EI RAUGE: Matti Nykäneni leske piinab unetus (8)

Veebruaris surnud suusahüppesangari Matti Nykäneni lesk on tänini haiguspuhkusel. Pia Nykänen pidi sel nädalal tööle naasma, kuid piinava unetuse tõttu on haiguslehte pikendatud.

"Olen endiselt minoorne ja mõtlen aina Mattile," rääkis lapsehoidja ametit pidav Pia Iltalehtile. "Ma pole veel valmis tööle naasma, vaid vajan lisaaega leinaga toimetulekuks."

Arst pikendas Pia haiguslehte septembri lõpuni. Teda on Matti surmast saadik vaevanud unetus. "Magan öösel ainult paar tundi ja olen sellepärast letargiline."  Mattit nägi Pia unes pärast mehe surma, nüüd enam mitte. "Ehk kunagi hiljem..." Veidi erksust toob Pia Nykäneni päevisse koeraga jalutamine. "Jalutame tihti sõbra juurde külla. Sealt saan jõudu juurde." 

Pia käis hiljuti ka teatris vaatamas soome estraadiartistist Kari Tapiost (1945– 2010) rääkivat lavastust. Kutse sai ta Tapio pojalt Joonalt. "Aga leinast ülesaamine on alles pooleli ja ma ei taha sellega isegi kiirustada." Pia elu teeb keeruliseks ka bürokraatia. "Jooksvate küsimuste korraldamine on üllatavalt palju energiat röövinud. Ja kuna Mattit tundis kogu Soome, on tulnud surmast palju rääkida. See pole leinatööd tingimata kiirendanud. Olen nüüd vaikselt koduseinte vahel ja võtan leina jaoks aega."