Film O2 Foto: Julia Vakina
Film
7. august 2019, 10:35

MEHED, TEIE VÕIMALUS! Spioonifilm „O2“ otsib mehi taustanäitlejateks (7)

Järgmise aasta sügisel kinodesse jõudev Eesti uus spioonifilm „O2“, mis räägib loo Eesti sõjaväeluure töötajate tegemistest 1939. aastal, otsib augustis ja septembris üles võetavatesse stseenidesse meessoost taustanäitlejaid.

„Tegu on ajalooliste stseenidega, kus taustanäitlejad kehastavad nii sõjaväelasi kui linnakodanikke. Olenevalt võttepäevast on meil hetkel puudu kuni 400 meessoost taustanäitlejat. Saame huvilistele lubada toreda kogemuse Eesti esimese spioonipõneviku võtteplatsil ja enda jalajälje jätmise Eesti filmiajalukku. Hetlel on puudu eeskätt meessoost taustanäitlejatest,“ ütles filmi produtsent Esko Rips.

Filmi meeskond vajab lisaosatäitjaid 13. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul endise tennisekeskuse juures (20 meest), 16. augustil Teaduste Akadeemia juures (30 meest), 19. augustil Kadrioru lossi pargis (80 meest), 2.-3. septembril Harjumaal Vääna mõisakoolis (150 meest) ja 24.-25. septembril Klubis Teater (120 meest). Näitlejate töö on vabatahtlikkuse põhimõttel, kuid võttemeeskond tagab osaliste toitlustamise.

Filmis osalemiseks palub filmi meeskond täita ankeedi SIIN!

Eesti, Soome, Läti ja Leedu koostöös valmiv „O2” on ajastutruu spioonipõnevik, mille süžee käivitub 1939. aasta augusti lõpupäevil. Kohe-kohe on puhkemas Teine maailmasõda ja just nendel kriitilistel hetkedel langeb Eesti nõukogudevastase luure juht salamõrva ohvriks. Peagi selgub, et meie luure ridades tegutseb äraandja. Reeturi tabamine tehakse ülesandeks luureohvitser Feliks Kangurile (Priit Võigemast) ja algab pingeline kassi-hiire mäng. Samal ajal jõuab luureteenistusteni info, et Stalin ja Hitler on sõlminud tervet Euroopat ja ühtlasi ka Eestit puudutava salakokkuleppe. Olukorda ei muuda lihtsamaks ka Feliksit painav saladus, mille keskmes on kahe aasta tagune kirglik armusuhe poolatar Maria Dubrawskaga (Läti näitlejatar Agnese Cīrule).

Lisaks peaosalisele Priit Võigemastile ja Agnese Cīrulele löövad filmis kaasa Kaspars Znotiņš Lätist, tuntud Eesti näitlejad Elmo Nüganen, Rein Oja, Doris Tislar, Johan Kristjan Aimla, Pääru Oja, Tambet Tuisk, Indrek Ojari, Alo Kõrve ja Mirtel Pohla, Sampo Sarkola Soomest ning paljud teised Eesti, Läti, Leedu ja Soome näitlejad.

Filmi režissöör on Margus Paju („Supilinna salaselts“), stsenaariumi autorid Tiit Aleksejev, Eriikka Etholén-Paju ja Tom Abrams. „O2“ toodavad filmistuudiod Nafta Films (produtsent Esko Rips) ja Taska Film (produtsent Kristian Taska), kaastootjateks on Solar Films Soomest, Film Angels Lätist ja InScript Leedust. Projekti toetajad on Eesti Filmi Instituut, Kaitseministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinna linn, Tallink, Tradehouse, Olerex, Creative Europe Media, Viru Filmifond, Tartu Filmifond, Läti Filmi Instituut, Leedu Filmi Instituut, Soome Filmi Instituut, YLE, AkzoNobel, D’Difference, Goldwell, Hestia Hotel Group jt. Filmi levitab Hea Film (Estonian Theatrical Distribution OÜ).

„O2“ jõuab kinoekraanidele 2020. aasta sügisel.