Inimesed

Suri Nobeli kirjanduspreemia laureaat Toni Morrison (4)

LISA KOMMENTAAR

Igaühele midagi.6. august 2019, 20:12
Nendesse kirjanduse-ja rahupreemiatesse suhtun ma üsnagi skptilisest, sest nende jaotamine näib üsna meelevaldne olevat. Mitte andest ja teenetest, vaid pigem poliitikast ning propagandavooludest lähtuvalt. Et kuhu regiooni või mailmajakku vaja oleks. Kummalisel kombel on mustad vaid nendeni küündinudki. Teaduspreemiate ja meditsiinipremiateni mitte. Tean, et mõni vaidleb vastu ja toob ka mõne näite teadlastest, kellel on Aafrika juured. Aga vaid juured, mingid kaugemad esivanemad. Nii et toda pärilikkuseainet on ehk mõned protsendid. Aga see-eest on pea kõik spordirekordid mustade päralt.
Huvitav mõttekäik6. august 2019, 23:38
Seega kui sul oli mingid kauged esivanemad eestlased, sina enam ei ole õige eestlane!?
to huvitav mõttekäik7. august 2019, 01:27
Rahvus on tegelikult kokkuleppeline küsimus. Vaata kuidas omal ajal said eestlastest kadakasakslased või pajuvenelased. Näiteks Kreutzwaldi lapelapsed olid täiesti saksastunud ja ei osanud eesti keeltki. Või kuidas paljude meie eesti rahvuslaste perekonnanimi on kuidagi liialt vene-või poolapärased. Rass seevastu on aga geneetiline erinevus, mida ise muuta ei saa (kui just väline kosmeetika välja arvata, nagu keegi Michael Jackson, kes selle eest ränka taha maksis.) Ja statistika näitab, et eri rassidel on ka erinevad võimed. Nii füüsilises kui intellektuaalses vallas. looduse vastu ei saa
6. august 2019, 19:50
Te ahistate nii räigelt!Olen ostnud ja ka Teie meedia ja teiste ajalehtede tasulised kasutusõigused, kuid see pressing on väga haige, Sorry!