Anette Maria Rennit Foto: Robin Roots
Inimesed
7. august 2019, 13:31

Anette Maria Rennit: hindan pidevat enesearengut, inimesi enda ümber ja võimalusi, kus saan head teha (2)

Möödunud aastal saates „Eesti otsib superstaari“ tuntuks saanud lauljatar Anette Maria Rennit õpib praegu ülikoolis rahvusvahelisi suhteid ja asus nüüd praktikale välisministeeriumisse. Muu hulgas sai Anette käe külge panna ka Tallinna Küberdiplomaatia Suvekooli korraldamises. Suureks plussiks peab Rennit aga neljajalgsete sõprade aktsepteerimist töökohas. „See on parim asi üldse, et on antud võimalus koer tööle kaasa võtta!“ ütleb ta rahulolevalt.

Rennit otsustas teha ülikooli esimese praktika Eestis, mistõttu hoidis ta silma peal nii välis- kui ka kaitseministeeriumil. „Õppejõud kaasas mind selle aasta alguses projekti, mis uurib noorsoo narratiive ja tajumisi Euroopa Liidus ja Euroopa Liidu-Ukraina suhetes. Tegelesin selle käigus igapäevaselt teemakohaste uudiste analüüsimisega,“ vastab Rennit, miks sai tema jaoks valituks praktika just välisministeeriumi avalike suhete osakonnas.

Anette õpib rahvusvahelisi suhteid, kus ta saab kursuste tõttu tutvuda ka õigusteaduse maailmaga. Lauljatari sõnul on mõlemad valdkonnad tihedalt seotud ja selleks, et mõista hästi ühte, tuleb mõista ka teist. Kuid ka siin on neiul omad eelistused. „Mulle meeldib rahvusvaheline õigus. Eesti eraõigus minus erilisi tundeid ei tekita.“

Praktikal olles sai ta ka kaasa lüüa Tallinna Küberdiplomaatia Suvekooli korraldamises, kus tulid arutlusele rahvusvahelised õigused ja normid küberruumis ning küberoperatsioonide rollid tänapäevastes konfliktides. „Samuti tegelesin praktika jooksul veel rahvusvaheliste ja Eesti meedia ülevaadetega välispoliitilistel teemadel,“ selgitab Rennit oma tööülesandeid välisministeeriumis.

Tundub, et välisministeerium on igati ideaalne töökoht inimestele, kellele toob neljajalgne sõber naeratuse näole. Renniti peres on kaks imearmsat koera –  Inglise setter Mila ja Gordoni setter Jay, keda ka neiu võtab aeg-ajalt tööle kaasa. „See on parim asi üldse, et on antud võimalus koer tööle kaasa võtta! Igaüks, kes vähegi mind tunneb, teab, et ma veedaksin hea meelega võimalikult palju aega koos enda koertega,“ ütleb ta.

Siiski võtab Rennit koerad tööle kaasa siis, kui selleks on vajadus või praktikapäev lubab. „Reeglina on nad mul tööl olnud kordamööda, sest kui nad korraga kaasa võtta, oleks see paras pralle,“ vastab ta muhedalt. Ka töökaaslased suhtuvad tema lemmikutesse hästi, sest Jay ja Mila pole veel kedagi ära söönud, naljatab Anette. 

Öeldakse, et koerad on stressimaandajad ja tulevad töökeskkonnas kasuks. Anette sõnul on tal väga positiivne töökeskkond ja head juhendajad, seega pole tal tööl vaja olnud stressi maandada. „Iseasi on see, kas inimene suudab tööle keskenduda, kui koerad on läheduses. Mina suudan,“ ütleb ta enesekindlalt.

Muusika on jätkuvalt tähtsal kohal

Rennit on tulevikuks omale seadnud ka ametialased eesmärgid – olla rahul sellega, kuhu ta selleks hetkeks jõudnud on. „Olen ma siis Eesti president, mõne rahvusvahelise organisatsiooni juht või advokaat, aga ma kavatsen alati hinnata pidevat enesearengut, inimesi enda ümber ja kõiki võimalusi, kus saan kellelegi head teha,“ räägib ta. „Kui kõige lõpus olen õnnelik ja inimesed mu ümber on õnnelikud, siis on minu eesmärk ka täidetud. Kõik need ametipositsioonid sellel teel on lihtsalt osa suuremast plaanist.“

Kuigi neiu on pühendanud oma suurema osa ajast rahvusvahelistele suhetele ja selles valdkonnas enese arendamisele, võib ta siiski südamerahus oma fännidele öelda, et esinemisi tal veel jätkub. „Muusika jääb alati osaks mu elust, isegi kui lõpuks laulan ainult oma klaverile,“ ütleb ta ja paljastab ka hea uudise – praegu on tal valmimas juba teine lugu, mida paari kuu jooksul kuulda saab.