Alf ClausenFoto: VIDA PRESS
Inimesed
6. august 2019, 15:11

„Simpsonite“ helilooja sai vanuse pärast kinga? (2)

27 aastat „Simpsonitele“ muusikat kirjutanud Alf Clausen väidab, et ta vallandati seriaalist vanuse tõttu. 78aastane helilooja nõuab firmalt Fox, selle uuelt omanikult Disneylt ja firmalt Gracie Films kohtu kaudu valuraha.

Clausen kirjutas muusika enam kui 550 „Simpsonite“ osale ning esitati 23 korral Emmy auhinna kandidaadiks. Auhinna võitis Clausen koos kaasautor Ken Keeleriga laulude „We Put The Spring In Springfield“ (eetris 1997) ja „You're Checkin' In“ eest. BBC Newsi teatel sai ta sarjast kinga kaks aastat tagasi põhjendusega, et „Simpsonite“ muusika võtab nüüd uue suuna. Kuid Clauseni väitel oli see valelik ettekääne. „Tegelikult katkestati hagejaga töösuhted ebaseaduslikult tema tajutava puude ja vanuse tõttu,“ vahendab BBC News esmaspäeval Los Angelese kohtusse antud hagi. 

Ajakirja Variety andmeil võeti Clauseni asemele muusikaproduktsioonifirma Bleeding Fingers Music, mille kaasasutajate seas on ilmakuulus filmihelilooja Hans Zimmer. Hagis toonitatakse, et asendajad on märksa nooremad ja ilma puudeta, kuid saavad vähem tasu.