Saoirse Kennedy Hill 2016. aasta septembris sugulase beebit süles hoidmas. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
6. august 2019, 10:46

Igavesti 22aastane Saoirse Kennedy sängitati traagiliselt surnud onunaise kõrvale (3)

Bobby Kennedy tütretütar Saoirse Kennedy Hill, kes leiti neljapäeval Kennedyte kuulsast Hyannis Porti elamukompleksist surnuna, sängitati esmaspäeval maamulda. 22aastase neiu surma põhjuseks peetakse üledoosi.

Saoirse maeti New York Posti teatel oma onu Robert F. Kennedy juuniori teise abikaasa Mary Richardson Kennedy kõrvale. Mary oli võtnud endalt elu 2012. aasta mais kaks aastat pärast abielu purunemist. "Nende peres on olnud nii palju traagikat, et neil on kindlasti raske selle kõigega leppida," nentis Kennedyte biograaf J. Randy Taraborrelli New York Postile. "Lähed eluga edasi, aga kannad seda kõike kaasas, kannad neid inimesi kaasas ja su süda on alati murtud."

Saoirse oli Bobby Kennedy tütre Courtney Kennedy Hilli (keskel matuseteenistuse järel kirikust väljumas) ainus tütar. Foto: Reuters/Scanpix

Saoirse oli kolm aastat tagasi kirjutanud oma kooli ajalehes avameelselt võitlusest depressiooniga. Kuigi võimud pole neiu surma ametlikku põhjust teatanud - ekspertiisi tulemusi tuleb veel oodata -, viis Boston College'i tudengi mitmete uudisväljaannete andmeil hauda üledoos. Üks kohalik, kes Saoirse't ja tema ema tundis, peab tema surma õnnetusjuhtumiks.

Ka neiu ema, Bobby ja Ethel Kennedy 11 lapsest viies Courtney Kennedy Hill, on kannatanud meelemasenduse all. Maikuises raadiointervjuus tunnistas ta, et depressioon on teda hooti saatnud kogu elu. "Nii et kõik, kes te depressiooni all kannatate: te pole üksi. Ja kui raske see ka poleks, suudate te sellest jagu saada."

Saoirse surma järel kinnitas New York Posti allikas, et ta polnud pidutseja. "Pere ei näinud ainsatki märki, et Saoirse oleks joonud või uimasteid pruukinud. Ta polnud mingi peoplika." Enamik Kennedy suguvõsast ei pruukivat üldse alkoholi. 

Ent allikas nimetas Saoirse lapsepõlve heitlikuks. Courtney oli abiellunud nn Guildfordi nelikusse kuulunud iirlase Paul Hilliga, kes istus 15 aastat vangis terroriakti eest, mida polnud toime pannud tema, vaid IRA. Tüdruk lapsepõlv möödus suuresti Iirimaal. Kui abielu 2006. aastal purunes, naasis Courtney tütrega USAsse. "Saoirse'l oli väga probleemne, ebastabiilne lapsepõlv," kinnitas New York Posti allikas. "Tegu on väga armsa ja väga ujeda tüdrukuga, kes on teismeea algusest saadik depressiooniga maadelnud."