A$AP Rocky Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
2. august 2019, 22:27

A$AP Rocky vabanes vanglast ja on väidetavalt juba USA poole teel! (6)

Viimaks lubas Rootsi kohus vanglast lahkuda USA päritolu räpparil A$AP Rockyl. Tema saatus selgub alles 14. augustil toimuval istungil, kui kohus teeb teatavaks oma lõpliku otsuse Rocky osas, vahendab Reuters.

"A$AP Rocky vabanes vanglast ja on Rootsist kodu poole teel," rõõmustas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump Twitteris.

Rootsi prokurör Daniel Suneson nõuab A$AP Rockyle ehk Rakim Mayersile kuuekuulist vanglakaristust seoses Stockholmis aset leidnud tänavakaklusega. Süüdistuse kohaselt tungisid räppar ja tema kaaslased 30. juunil Stockholmis kallale 19aastasele Afganistani põgenikule. Rocky olevat noormeest pudeliga vigastanud. 

Ka meditsiiniline ekspertiis viitas sellele, et kannatanut on terava esemega lõigatud. Samas ei leitud asitõendiks esitatud klaaspudelilt piisavalt DNA-materjali. Väidetav ohver nõuab 139 700 Rootsi krooni ehk umbes 13 000 eurot valuraha.

A$AP Rocky pole end aga süüdi tunnistanud, sest tegutses enda sõnul enesekaitse eesmärgil, kui tema turvamees rünnaku alla sattus. Rocky kohtuasja prokuröri Daniel Sunesoni sõnul ei saa räppari ja tema kaaslaste teguviisi 30. juunil aga enesekaitseks pidada.

"Kolm inimest peksid ja lõid maas lamavat isikut," põhjendas Suneson. "Nende vägivald on selgelt õigustamatu," lisas ta.

Kohtuprotsessi on korduvalt kommenteerinud ka USA president Donald Trump. Näiteks teatas ta hiljuti pahaselt Twitteris, et on äärmiselt pettunud Rootsi peaministris Stefan Löfvenis, sest viimane polevat püüdnud räpparit vabastada.

"Kohelge ameeriklasi õiglaselt!" säutsus Trump veel hiljaaegu Twitteris.