Foto: Arno Saar
Inimesed
3. august 2022, 09:57

Täna, 3. augustil on laulja Tarmo Pihlapi 23. surma-aastapäev. Taasavaldame Õhtulehe arhiivist 03.08.2019 ilmunud loo.

ÕL ARHIIV | „Tarmo Pihlap oli õrna hingega ja üksildane ning ilmselgelt elas oma elu keerulisemaks.“ (67)

„Tarmo haigusest, diabeedist, sain ma teada alles siis, kui Priit (vend Priit Pihlap – J. K.) 3. augustil 20 aasta eest helistas mulle Muhku ja ütles: „Nüüd me oleme sinuga samas seisuses. Mul ei ole ka enam venda.“ Esimese hooga ma ei registreerinud, et mis mõttes. Selgus, et Tarmo oli sattunud alkoholi küüsi ning unustanud ennast süstida,“ meenutab valusat tõehetke Ivo Linna, kes oli kaotanud oma venna pea kolm ja pool aastat varem.

Teade Tarmo haigusest tabas Ivo nagu välk selgest taevast. Samuti Tarmo teisi häid sõpru: endist ralliässa Joel Tammekat ning muusikut ja kontserdikorraldajat Paul Himmat.

„Ma ei teadnud tema haigusest midagi, ta ei rääkinud mulle oma diabeedist mitte kunagi,“ tunnistab Joel. „Võib-olla ta eeldas, et sellest kuuldes võinuks ma hakata tänitama, et ära joo või ära tee seda ja ära tee teist. Usun, et just sellepärast oli tal selle teema kohapealt suu täiesti lukus. Kuigi muidu polnud meil omavahel ühtegi saladust. Rääkisime kõigest – elust, naistest… Aga haigusest – mitte kunagi.“

Kuigi Joel ütleb, et võis Tarmoga kõnelda kõigest, saab üha selgemaks, et ta isikliku elu uks oli ja jäi suletuks ka parimatele sõpradele.

Edasi lugemiseks: