Juuksurid Coca-Cola Plaza juures ametis. Foto: Tiit Tamme
Inimesed
2. august 2019, 19:00

GALERII | Pea kiilaks ja kinno! "Kiired ja vihased" meelitasid mehepojad soengutooli (3)

„Vanemad ei luba mul klassipildil kiilakas olla,“ ütleb end Coca-Cola Plaza kino taga juuksuritooli sättinud keskkooliõpilane Rasmus. „Aga nad ei saanud midagi öelda, kui olin end juba kirja pannud.“

17-aastase Rasmuse kireks on märulifilmide seeria „Kiired ja vihased“ ning just sel eesmärgil ta reede õhtul kohale tuligi. Ta kuulus ühe hulka ligi poolesajast, kes kasutasid juhust saada endale nii kiilakas pealagi kui ka näha filmi „Kiired ja vihased: Hobbs ja Shaw“ esilinastust. Täiesti ilma rahata, tuues ohvriks vaid ainult oma juuksed.

Mis siis, et filmisarja kaudu kuulsaks saanud kiilakas täht Vin Diesel seekordses üllitises ei osale. See-eest lööb kaasa teine kuulus kiilaspea Jason Statham. Eeskujusid seega jagub.

Juba traditsiooniks kujunenud ürituse juures askeldav Forum Cinemas turundusjuht Katre Kärner ütleb, et tavaliselt nõuavad endale nulliga soengut küll need, kes on niigi siilipead. Ta üritas veenda küll ühte pika hipipatsiga tuttavat, aga too ei võtnud vedu.

Selles mõttes on Rasmus erandlik, sest kannab ikka üle keskmise suuremat pahmakat. Õhtujuht Piret Järvis-Milder küsitleb teisigi juuksuritoolil istet võtnuid. Vanemad olijad on juba kogenud kiilakad ning teavad, mida oodata. Tasuta filmilinastus on muidugi plussiks.

Kuidas meeldivad Järvis-Milderile endale aga kiilakad mehed? „Juuksed ei ole määrav omadus,“ ütleb ta delikaatselt. Kui ta süda oleks aga vaba, kas oleks siis näiteks äsja abielukütkeist vabanenud Mihkel Raual lootust selle vallutamiseks? „Nagu ma juba ütlesin: see ei ole oluline,“ muigab naine.

Mis puudutab Rasmust, siis lisaks kiilale peale on filmisari talle ka sügavamalt mõjunud. „Enne ei tundnud ma autode vastu erilist huvi,“ ütleb ta. „Nüüd aga rohkem.“

Pealegi jõuab ta klassipildi ajaks natuke juukseid juba tagasi kasvatada. Vuntsid ja muu ajas ta näost juba enne maha. Muidu oleks olnud natuke pentsik.

Vaata galeriist, kuidas kinohuvilistel pead paljaks pügati!