Dmitri Smolev Sovremenniku lavastuses "Dumas". Foto: TASS/Scanpix
Inimesed
1. august 2019, 16:22

Purjus Vene politseinikku kehastanud näitleja sai 8 päeva aresti (4)

Moskva Sovremenniku teatris töötav näitleja mõisteti süüdi Vene politsei maine määrimises ja politseiniku mundri ebaseaduslikus kandmises. Dmitri Smolev oli lühikeses videoklipis purjus võimuesindajaks kehastunud.

Sovremenniku musketäride teemalises tragikomöödias "Dumas" D'Artagnani mängiv Smolev sai kaheksa päeva aresti lühikese klipi eest, kus ta Kremli ees, Vene politseiniku vorm seljas, kõigub, suitsu tõmbab, pehme keelega räägib ning näolt sülge pühib. Keegi vene blogija avaldas video sotsiaalvõrgus TikTok. 

Smolev seletas teleintervjuus, et talle tundmatu blogija oli tal palunud politseinikku mängida ning talle ka mundri andnud. Näitlejal polnud enda sõnul aimugi, kus klipp avaldatakse. 

Maineka Sovremenniku teatri avalduses nenditakse, et "seaduse mittetundmine (nagu see Dmitri Smolevi puhul tõesti oli) ei vabasta inimest vastutusest". Teater lisas, et artist ja kaasosaline ei tundnud seadust ega vaevunud lisama oma tööle subtriitreid lisama, mis näidanuks, et tegu on näitlemisega. 

"Dumas'" lavastaja Mihhail Jefremov kritiseeris võimude otsust, avaldades arvamust, et korrakaitseorganitel pole huumorimeelt.