Kodumaise spioonipõneviku "O2" võtted TõnismäelFoto: Julia Vakina
Galeriid
31. juuli 2019, 15:58

GALERII | Tallinn muundus kodumaise spioonifilmi võteteks tagasi aastasse 1939 (6)

Nolan lõpetas, eestlased jätkavad! Teisipäeval alustati Tallinnas uue kodumaise spioonifilmi "O2" võtetega. Filmimiseks suleti eile Adamsoni ja Falgi tänav, täna filmiti stseene Hariduse ja Tõnismäe tänava ristis ning Roosikrantsi tänaval.

Kuna filmi tegevus toimub põhiliselt aastal 1939, sai täna Tõnismäel näha ajastutruusid autosid ning rõivaid. Filmivõtete jaoks peatati vajadusel ka ümberkaudste tänavate liiklus. Palju põnevust pakkusid filmivõtted ka möödakäijatele ja turistidele.

Osad turistid haarasid filmivõtete jäädvustamiseks ka nutitelefoni järele, et seda üles filmida, teised uurisid võttemeeskonnalt, mis on filmi režissööri nimi, kelle filmi filmitakse, ju lootuses, et ehk saavad nad jäädvustada Christopher Nolani kätetööd. Kuuldes, et tegu on Eesti filmiga, lahkuti kurvalt.

Roosikrantsi tänaval said uue ilme paar poodi, üks neist muundus matusetarvete poeks, teine kingsepa töökojaks.

Spioonipõnevik "O2" on ajastutruu film, mille stsenaarium on inspireeritud 1939. aastal aste leidnud tõelistest sündmustest. Film viib vaataja luureohvitseride maailma.

Film sünnib Eesti, Soome, Läti ja Leedu koostöös. Võtted toimuvad lisaks Tallinnale, Narvale ja Tartule ka Helsingis, Vilniuses ja mitmel pool mujal, samuti on kaasatud nelja riigi näitlejad.

Filmivõtted algasid 30. juulil Tallinnas ning kestavad kuni 2020. kevadeni. Võtteperioodi käigus taastatakse osaliselt Tallinna ajalooline ilme, sealhulgas kolmekümnendail Kaarli puiesteel asunud tenniseväljakud.

Filmi peaosas on Priit Võigemast. Kaasa löövad ka Agnese Cīrulele ja Kaspars Znotiņš Lätist, tuntud Eesti näitlejad Elmo Nüganen, Rein Oja, Doris Tislar, Johan Kristjan Aimla, Pääru Oja, Tambet Tuisk, Indrek Ojari, Alo Kõrve ja Mirtel Pohla, Sampo Sarkola Soomest ning paljud teised Eesti, Läti, Leedu ja Soome näitlejad.

Filmi režissöör on Margus Paju („Supilinna salaselts“), stsenaariumi autorid Tiit Aleksejev, Eriikka Etholén-Paju ja Tom Abrams. „O2“ toodavad filmistuudiod Nafta Films (produtsent Esko Rips) ja Taska Film (produtsent Kristian Taska), kaastootjateks on Solar Films Soomest, Film Angels Lätist ja InScript Leedust.