Eesti ainus amuuri tiiger Pootsman Tallinna loomaaias oma vanas laohoonest ümber ehitatud puuris.Foto: Heiko Kruusi / Linnaleht
Eesti uudised
31. juuli 2019, 17:11

Millal jõuab koju tagasi amuuri tiiger Pootsman, kes võõrsil isaks sai? (15)

Eelmise aasta alguses teatas Tallinna Loomaaed plaanist rajada Eesti ainsale amuuri tiigrile Pootsmanile uus ja avar tiigriorg. Senimaani elas tiiger laohoonest ümber ehitatud puuris kehvades tingimustes. Kas plaan on ikka veel jõus?

Seoses Euroopa Akvaariumide ja Loomaaedade Assotsiatsiooni liigikaitselises paljundusprogrammis osalemisega viidi puhtavereline Pootsman möödunud aasta lõpus Tšehhi Zlín-Lešná loomaaeda. Selle suve alguses oligi põhjust rõõmustada – Pootsmanil sündisid emase tiigri Tanyaga kolm kutsikat. Millal aga Pootsman tagasi Eestisse tuleb?

2018. detsembris, kui tiiger välismaale viidi, lubati ta kahe aasta pärast tagasi tuua, et kiskja saaks hakata loomaaias elama oma uuel alal. Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran kinnitab: "See plaan on jõus." Aastal 2020 peaks Pootsman naasma Eestisse, uude elupaika tiigriorus.

Tiigrioru ehitamist ei suudetud kinni maksta ainult annetustest saadud rahaga ning suurem summa tuleb Tallinna Linnavalitsuselt.

Maran rõhutab siiski, et annetajatest oli palju abi. Tiigrioru ehitusega plaanitakse alustada järgmise aasta teisel poolel.