Kohtukunstniku visand protsessi esimesest päevast. A$AP Rocky kannab pildil rohelist särki. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
30. juuli 2019, 17:12

Rootsis algas kohtuprotsess räppar A$AP Rocky üle (5)

Täna algas Stockholmis kohtuprotsess USA räppari A$AP Rocky üle, keda süüdistatakse kallaletungis 19aastasele noormehele.

Lisaks räpikuulsusele (õige nimi Rakim Mayers) on kohtu all kaks tema kaaskondlast. Süüdistuse kohaselt tungisid nad 30. juunil Stockholmis kallale 19aastasele Afganistani põgenikule. Räppar olevat noormeest pudeliga vigastanud. Väidetav ohver nõuab 139 700 Rootsi krooni ehk umbes 13 000 eurot valuraha.

Kohtualused, kes on viibinud 30. juunist alates trellide taga, pole BBC Newsi teatel süüd omaks võtnud. Kaklust nad ei eita, kuid väidavad, et tegutsesid enesekaitseks. 

BBC Newsi teatel lükkus kohtuprotsessi algus tohutu meedia- ja fännihuvi tõttu edasi. Kohtusse pääsemisega ja sealt väljumisega oli probleemi. Mitmed Rocky ande austajad saadeti kohtuhoonest minema, kuna nad ei mahtunud kohtusaali rõdule. Kohal on ka räpitähe ema Renee Black. 

Juhtum on põhjustanud diplomaatilisi pingeid: USA president Donald Trump on Twitteris nõudnud Rootsi peaministrilt räppari vabastamist. Seepeale vastas Stefan Löfveni esindaja, et Rootsi peaminister ei sekku juhtumisse. "Ta toonitas, et Rootsis on kõik seaduse ees võrdsed".