„Matrix“ Foto: Warner Bros/ Scanpix
Film
30. juuli 2019, 13:21

Retro ruulib! 20 aastat vana „Matrix“ kogus kinos uutest filmidest rohkem vaatajaid (1)

Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Johan Novod nentis, et juuli kolmapäevadel linastunud „Matrix“ on üks vaadatum Kinoklassika sarja teos, mis Forum Cinemas kavas on olnud. 

„Filmi viimane seanss on nüüd sellel kolmapäeval, aga juba praegu võime öelda, et seda 20 aastat vana kultusfilmi on juuli jooksul käinud vaatamas rohkem inimesi, kui isegi mõnda uut äsja linastunud filmi,” märkis Novod. 

Augusti Kinoklassika filmiks saab aga alates 7. augustist olema kaks Oscarit võitnud draama „Hea Will Hunting“, mille eest pälvis oma karjääri ainukese Oscari Robin Williams. „Paljudele on aga ehk teadmata, et filmi stsenaariumi autoriteks olid toona verinoored Matt Damon ja Ben Affleck, kes pälvisid selle eest samuti Oscari ja just tänu sellele saavutasid nad Hollywoodis ka oma suure läbimurde,“ selgitas Novod.

Filmi lavastajaks on kõrgelt hinnatud Gus Van Sant ning linateos kandideeris kokku lausa üheksale Oscarile. Tegemist on ka tänapäeval igati olulise, südamliku ja valusa draamaga, mis jutustab loo noorest geniaalsest töölisklassi noormehest Willist (Matt Damon), kes on elu jooksul juba liigagi palju kordi seadusega pahuksis olnud. Tema ainsaks võimaluseks osutub pühholoogiaprofessor Sean (Robin Williams). 

Forum Cinemas jätkab Kinoklassika sarjaga loomulikult ka sügisel. Septembris on linastumas Roman Polanski 1974. aasta krimidraama „Chinatown“, kus teeb ühe oma legendaarseima rolli kolmekordne Oscari võitja Jack Nicholson. Oktoobris saab nautida muusikalist kultusfilmi „Rocky Horror Picture Show“ ning novembris murrab läbi kinoekraani ei keegi muu kui peatumatu „Terminaator“.