A$AP RockyFoto: AP/Scanpix
Inimesed
29. juuli 2019, 13:59

A$AP Rocky fännitar ähvardas Rootsi saatkonna õhku lasta (6)

USAs arreteeriti räppar A$AP Rocky fännitar, kes ähvardas Washingtonis asuva Rootsi saatkonna õhku lasta. Rebekka Kanter on marus, et Rootsi võimud hoiavad tema lemmikut tänavakakluse eest vahi all. 

Ameerika räpistaar õige nimega Rakim Mayers on juuli algusest saadik Rootsis trellide taga istunud. Rootsi kohus süüdistab artisti ning kaht tema kaaskondlast vägivallatsemises. Mehed ise väidavad, et tegutsesid enesekaitseks. A$AP Rocky advokaadi sõnul algab juhtumi arutamine kohtus homme, teisipäeval.

TMZ.comi teatel vahistati Kanter eelmisel teisipäeval. Päev varem oli ta Washingtonis asuva Rootsi saatkonna välisukse pihta mingit vedelikku läigatanud ning ähvardanud: "Ma lasen selle raisa õhku!" 

Järgmisel päeval naastes oli naine saatkonnas ekskursioonil viibinud kooliõpilastele inimõigustest epistlit pidanud ning laamendanud - Kanter löönud jalaga uppi nii ühe eksponaadi kui ka mööbliesemeid. Naine vahistati sündmuskohal ning talle esitati süüdistus vara hävitamises ja ebaseaduslikus sissetungis. 

A$AP Rocky vabastamist on teiste seas nõudnud nii USA president Donald Trump kui ka Kim Kardashian ja Kanye West. Trump oli valmis räppari eest kautsjoni tasuma, ehkki Rootsis pole kautsjonisüsteem kasutusel. Veel on USA riigipea nõudnud, et Rootsi peaminister asjaga tegeleks.