Võsu rannafestival 2016. aastal.Foto: Madis Veltman / Ekspress Meedia
Eesti uudised
28. juuli 2019, 11:36

Võsu rannafestival jättis kohalikud veeta (30)

Haljala valla kohalikud said laupäeval keset kuumalainet ebameeldiva uudise osaliseks, kui vald teatas sotsiaalmeedias, et neljaks tunniks keeratakse veekraanid kinni. Veekatkestuse tingis Võsu rannafestival, kus veetarbimine oli oodatust suurem. „See pole ebamugavus, vaid eluks vajaliku teenuse kaotamine,“ kostis kohalik teate peale.

Haljala vallavanem Ivar Lilleberg selgitas Õhtulehele, et reedel ja laupäeval peetud Võsu rannafestivalil oli veetarbimine niivõrd suur, et vahepeal tuli täita veemahuteid. „Seetõttu oli vesi mingiks perioodiks kinni keeratud. Ma ei oska täpset kellaaega öelda, aga õhtul oli vesi tagasi. Praeguseks on kõik jälle normis,“ ütles Lilleberg pühapäeval.

Algse teate järgi keerati kraanid kell 16 kinni neljaks tunniks, kuid kohalike sõnul polnud vett veel kell kümme õhtul. „Kindlasti põhjustas see ebamugavust. Sellega pidi kohalik arvestama, et paar tundi ei ole vett. Ka mulle tuli kõnesid, kuidas inimesed on saunas, aga šampoonise peaga ei saa enam loputama minna,“ lisas vallavanem.

Lillebergi selgitustel tegutseb valla territooriumil üks vee-ettevõte, kes koos rannafestivali korraldajatega ei osanud arvestada, et tarbimine niivõrd suureks läheb. „Rääkisime vee-ettevõttega juba laupäeva õhtul. Kuna järgmine suurüritus meie vallas on Viru folk, mis toimub Käsmus, siis istume juba esmaspäeval maha, et tegelda sellega, et Käsmus ei korduks Võsu olukord.“

Õhtulehega rääkinud kohvikupidaja Ranna kohvikust ütles, et veekatkestuse tõttu ei saanud nad klientidele enam kohvi pakkuda. „Nii palju, kui masinas vett oli, nii palju saime kohvi teha. Aga muidu pudelivett meil jätkus.“