"Hommikusöök staariga" restoranis Lusikas - Peep Vain; Anu Saagim; restorani omanik Rein Kärk
Inimesed
28. juuli 2019, 10:19

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Peep Vain: kas on elu peale noorust ja kui jah, siis mis tingimustel? (44)

Oma uues raamatus „Keset elu“ lahkab Peep elu keskpaiga kriiside ja transformatsioonide olemust. Ta usub, et kui elu jagatud kaarte nutikalt mängida ja mitmete üldinimlike arenguteemadega põhjalikult tegeleda, on põhjust loota, et rahuolu elu teises vaatuses on suurem kui kunagi varem. 

Vaata videointervjuud!

Hiljemalt keskeas kerkivad üles mitmed küsimused, millele inimene pole seni tahtnud või osanud vastata. Mõned mõtlevad elu keskpaigale omastele asjadele juba kolmekümneselt, teised hiljem: 

Kuhu olen oma eluga jõudnud? 
Kui rahul ma olen? 
Mida ma vajan ja miks? 
Kuidas mõjutab mind mu minevik? 
Milliseid vigu olen teinud? 
Mis on saanud minu unistustest ja mis on veel ees? 

"Endaga dialoogi astumine, järjest parem endast arusaamine ning oma tõe otsimine aitavad teadlikult nii elu keskpaika jõuda kui ka sellest terve nahaga läbi navigeerida. Autasuks on kergem ja parem elu," on Peep veendunud. 

Vain on enesearengukoolituste teerajaja. Vainu ja tema väljaõpetatud koolitajate koolitustel on viimase 20 aasta jooksul osalenud kümneid tuhandeid inimesi nii Eestis kui ka välismaal. Tema koolitusfirmast Vain ja Partnerid kasvas 2010. aastal välja rahvusvaheliselt edukas tarkvarafirma Pipedrive. 
2014. aastal tegi ta tööellu pausi, mis kestis viis aastat. Selle aja jooksul laadis ta endasse sügavamaid teadmisi inimpsühholoogia aspektidest. Lisaks õpib ta süvendatult muusikat. Nüüd on ta taas rõõmuga valmis soovijatega teadmisi jagama.

Pikemat intervjuud Peep Vainuga loe Õhtulehe veergudelt juba uuel nädalal.

Kutsusin Peebu hommikusöögile Tallinna vanalinnas asuva restorani Lusikas suure tamme varju peidetud õdusale salaterrassile. 

"Lusikas on üks lihtne, aga samas geniaalne vidin, mida juba naljalt kahvli või noaga ei asenda. Söögilaua ääres pole tööd, millega lusikas hakkama ei saaks. Seega pole me mitte juhuse tahtel Aia tänaval just sellise nime all toimetamas," tutvustab üht ütlemata mõnusat söögikohta selle omanik Rein Kärk. "Lihtne, samas geniaalne toidupoolis, mis ammutab inspiratsiooni meile omasest ümbruskonnast ja kargest põhjamaa kliimast, kui ka lisab kerge puudutusena parimaid noppeid muu maailma köögist."

Meie mekkisime Peebuga hõrke ürdises võis küpsetatud viinamäetigusid ja värskeid austreid, mida kroonis jookide kuninganna šampanja. 

"Tuleb hinnata head olemist ja kuidas selle loomise juures on lisaks toidule oluline ka selle paigutamine õigesse ruumi, õigele lauale, kantuna ette õige inimeste poolt, panna seda saatma õige muusika ja sobivad veinid," lisab Rein. "Hea toit ei pea kõnelema vaid maitsete keeles, see võib olla tõeline elamus ja nauding, mis on Lusika õdusas embuses lausa iseenesestmõistetav."

"Me ei karda ennast ületada, sest lõppude lõpuks – ei söögilaua ääres ega köögis pole asju, millega Lusikas hakkama ei saaks."

Vaata videot!