Lin-Manuel Miranda, Dafne Keen ja Ruth Wilson. Foto: AP/Scanpix
Tele
28. juuli 2019, 16:00

„Tema tumedate ainete“ ekraniseering on BBC kalleim draamasari

BBC püüab sammu pidada Netflixi ja Amazoniga ning toob ekraanile oma kõigi aegade kalleima draamasarja - Philip Pullmani fantaasia saaga "Tema tumedad ained" ekraniseeringu.

Noorukese kangelanna Lyra Belacqua rollis on Daily Maili teatel Dafne Keen (14). "Tema tumedates ainetes" mängivad ka tunnustatud näitlejad James McAvoy ("Lepitus"), Ruth Wilson ("Afäär") ja Lin-Manuel Miranda ("Mary Poppins tuleb tagasi").

Esimene hooaeg jõuab ekraanidele sügisel, teise hooaja võtted on samuti alanud. BBC jaoks tähendas see suure riski peale minekut - tavaliselt oodatakse ära vaatajate reaktsioon esimesele hooajale. Kuid sarja tegijad pelgasid, et Dafne näeb muidu ekraanil liiga küps välja, seletab Daily Mail.

"Ehkki ekraniseeringu eelarve on kuulu järgi väiksem kui Netflixi "Kroonil", mille iga osa maksab seitse miljonit dollarit, ületab see BBC kõigi varasemate draamasarjade büdžeti," kirjutab Daily Mail. Briti lehe teatel jagab BBC kulusid ameeriklaste HBO-ga, kellest saab sarja ülemaailmne levitaja.