Matti Nykänen 2007. aastal Tallinnas esinemas. Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
27. juuli 2019, 12:00

Lesk on häiritud, et Matti Nykänenist tehakse muusikal (1)

Veebruaris surnud Matti Nykäneni leske ei vaimusta uudis, et tema mehest tehakse muusikal.

Iltalehti teatel algab järgmise aasta suvel Nykäneni sünnilinnas Jyväskyläs esietenduva muusikali piletimüük juba järgmisel nädalal. Lavaloo "Elämä on laiffii" toob publiku ette mägikotka kauane sõber, mänedžer ja plaadiprodutsent Jussi Niemi. 

Kui Iltalehti Matti lese Piaga ühendust võttus, selgus, et tema pole muusikaliplaanidega kursis. Uudist luges ta netist. "Ei tea, ehk oleks pidanud seda tegema Matti eluajal. Ma ei näe sellel mingit mõtet," ütles Pia Nykänen, kes on Matti surmast saadik haiguslehel olnud. Lesk väljendas arvamust, et tegijad loodavad Matti nime pealt profiiti lõigata. "Tehtud on ju film ja mitu raamatut ja mis kõik - on siis seda veel vaja?"

Niemi aga ütles Iltalehtile, et tema ja Matti olid lavastuses kokku leppinud juba viimase eluajal. "Rääkisime sellest Mattiga juba 15 aastat tagasi." Kevadel 2017 osales Nykänen revüüetenduses, mis jõudis lavale vaid korra. Niemi oli korraldajaid kohtuga ähvardanud. "Tegu oli ju minu loodud lauludega, neid te ei tohti esitada. Ja kogu Matti muusikukarjäär koosnes ju minu loodud lauludest," seletab Jussi, kes mängis Nykäneni ansamblis kitarri.  Seejärel olevat Nykänen sõbralt vabandust palunud. "[Leppisime kokku], et teeme siis juba ausalt ja korralikult."