Faye Dunaway 2017. aasta Oscarite jagamise järgsel Vanity Fairi peol. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. juuli 2019, 11:16

78aastane ekraanilegend vallandati vägivallatsemise eest monoetendusest (1)

USA näitlejanna Faye Dunaway, kellest osatäitmine filmis "Bonnie ja Clyde" (1967) tegi ülemaailmse seksisümboli, on vanuigi rusikad käiku lasknud. Eakas staar sai omaenda monoetendusest vägivallatsemise tõttu kinga.

New York Posti teatel pidi Hollywoodi legendi Katherine Hepburni kunagise autoavarii järgset elu kajastav monoetendus "Tea at Five" jõudma peatselt Bostonist Broadway lavale, kuid produtsendid andsid teada, et on katkestanud Hepburni osatäitja Dunawayga kõik suhted. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝖑𝖆𝖚𝖗𝖆 (@laura.z.barket) on

USA kõmulehe andmeil käitus kapriisse loomu poolest tuntud Dunaway kulisside taga nagu hullunud Joan Crawford, keda ta oli kehastanud 1981. aasta filmis "Mommie Dearest". Pidev diivatsemine kulmineerunud 10. juulil, mil etendus jäeti vahetult enne eesriide avanemist ära: staar oli löönud ja asjadega loopinud personali, kes talle parukat pähe aitas. Etenduse ärajätmisest teada saades hakanud Faye alluvaid sõimama, nii et nood kartnud tõsiselt oma heaolu pärast.

Dunaway käitumine oli tundunud murettekitav juba tegelaskuju pildistamisel, kui näitlejanna viskas põrandale salati, mis oli talle söögiks toodud. Selgus, et Fay jälgib kaalu. Proovidesse jäänud staar alatasa hiljaks - vahel koguni kaks tundi. Lavastusega seotud isikud ei tohtinud Dunawayle otsa vaadata - isegi mitte lavastaja ja näitekirjanik. Kuigi käsikiri oli olnud Faye käes juba pool aastat, polnud ta suutnud repliike pähe õppida. Bostoni laval öeldi talle repliike kõrvaklapi kaudu ette. "98% näidendist tuli kõrvaklapi kaudu," kinnitab lavastuse allikas.

Prooviperioodil jätnud näitlejanna loomingulisele tiimile keset ööd vihaseid ja segaseid telefonisõnumeid. Proovis ei tohtinud keegi valgeid riideid kanda - see pidavat Faye'd häirima. Samuti ei tohtinud keegi teatris ringi liikuda, sest seegi olevat staarile närvidele käinud. 

Trupile tegi muret, et näitlejanna võttis prooviperioodide ajal kaalus silmanähtavalt alla. Dunaway näinud lõpuks nii nälginud välja, et keegi võttis ühendust tema endise assistendiga. Too avaldanud arvamust, et Faye ei võta oma ravimeid nõuetekohaselt. Produtsendid olid nii mures, et helistasid näitlejate ametiühingusse, küsimaks, kas sellises seisundis inimest on eetiline publiku ette saata. Kuid 10. juulil aset leidnud rünnaku järel katkestasid produtsendid koostöö Dunawayga. Kevadel jõuab tükk Londoni lavale juba uue näitlejannaga, lubavad nad.