A$AP RockyFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
25. juuli 2019, 12:42

Rootsis vanglasse sattunud A$AP Rockyle esitati kallaletungisüüdistus (9)

3. juulil Stockholmis vahistatud USA räpparile A$AP Rockyle esitati ametlik süüdistus kallaletungis, vahendab The Guardian.

A$AP Rocky (õige nimi Rakim Mayers) osales 30. juunil Stockholmis muusikafestivali eel kakluses. Välja ilmunud videomaterjalis oli näha, kuidas räppar teise mehe pikali lükkas ning teda koos oma kaaskonnaga peksis. Rocky teisi kaaslasi nähti teist meest ründamas.

"Me ei tea neid kutte ja me ei tahtnud mingit jama, nad jälitasid meid neli tänanvahet," väitis räppar hiljem Instagramis. Tema sõnul virutanud üks meestest tema turvamehele kõrvaklappidega näkku ning hakanud neil siis järel käima.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PRETTY FLACKO (@asaprocky) on

Prokurör Daniel Suneson ütles tänases avalduses, et esitas artisti ja tema kahe kaaskondlase vastu süüdistuse, "olles jõudnud järeldusele, et kõnealused intsidendid kujutavad endast kuritegu". Suneson eiras Rocky väiteid, et tegu oli enesekaitse ja provokatsiooniga. 

Juhtum pälvis nii teiste muusikute kui ka president Trumpi tähelepanu. Viimane lubas 19. juulil Twitteris helistada "väga andekale Rootsi peaministrile, uurimaks, mida me saame A$AP Rocky aitamiseks teha". Seepeale vastas Stefan Löfveni esindaja, et Rootsi peaminister ei sekku juhtumisse. "Ta toonitas, et Rootsis on kõik seaduse ees võrdsed".

President Trump on Löfvenis pettunud, kurtes Twitteris, et „meie teeme Rootsi heaks nii palju ära, aga paistab, et vastupidi see ei toimi“. „Rootsi peaks oma päris kuritegevuse probleemidega tegelema!“ pahandas Ühendriikide president.