Video: Lugeja video
Tele
24. juuli 2019, 16:11

VIDEO | PETTUS OTSE-EETRIS? Saates „Mängi ja võida!“ asendati vastus keset mängu (114)

Kanal 2, Kanal 11 ja Kanal 12 ekraanidel jookseb juba mõnda aega võistlusmäng "Mängi ja võida!", kus inimesi kutsutakse üles saatesse helistama, et võita 30-500 eurot. Õhtuleht kirjutas juba juunikuus, et inimesed helistavad saatesse, liinile ei pääse, kuid raha läheb maha ikka. Nüüd on inimesed pahased, sest saates tundub olevat petuskeem.

Teiste seas on saates mäng, kus tahvlile on magnetitega kinnitatud ümbrik, mille sees on üks sõna. Saatejuht annab teada, et ümbrikus on näiteks puuvilja nimi. Seejärel helistavad inimesed eetrisse, et teha oma pakkumine - milline puuvili võiks olla ümbrikusse kirjutatud. 

24. juuli päevase saate järel laekus Õhtulehele aga mitu kaebust ja nende tõestuseks ka videoklipid sellest, kuidas ühel hetkel on televiisorinurgas näha, kuidas keegi vahetab tahvlil oleva ümbriku ära. Kaameramees suumib seepeale tahvli keskele, kuid umbes sekundi liiga hilja ja nii on telepildis ümbrikuvahetus nähtav. 

"Eelkõige pean antud lõigu üle vaatama ja suhtlema mängutootjaga. Kuna me ise seda mängu igapäevaselt ei tooda, siis kohe ei oska vastata sellele küsimusele," ütleb Õhtulehe pärimisele vastuseks Kanal 2 peaprodutsent Kaspar Kaljas. 

Juunis kurtis Õhtulehele mitu inimest, et mängis "Mängi ja võida!" saadet, kuid liinile ei pääsenud. Saatesse helistajale vastas automaatvastajalt entusiastlik naishääl: "Tere tulemast "Mängi ja võida!" võistlusliinile! Kui hetkel ei läinud nii nagu tahtsid, ära anna alla! Miks mitte uuesti proovida? Helista meile ühe korra veel ja sa võidki olla võitja!" Pärast aga selgus, et raha tehtud kõnede eest, mida oli päris mitu, tuli siiski maksta. Nüüdseks on saate tootjad oma vigadest õppinud ja saatejuht korrutab mängu jooksul söögi alla ja söögi peale, et isegi kui helistaja liinile ei pääse, tuleb kõne eest siiski maksta. Üks kõne maksab 1,5 eurot.  

Facebooki on loodud isegi grupp "Mängi ja võida eetrist maha!", kus inimesed oma saatevastast frustratsiooni välja elavad.