Varro Vooglaid.Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
23. juuli 2019, 21:13

Varro Vooglaid: "Ma ei üllatuks, kui Rita Holm oleks pedofiiliakalduvustega inimene. Kui ta käib lasteaedades nokudest ja tussudest laulmas, siis miks ei või väljendada seda arvamust?“

Lasteaialastele „tussulaulu“ esitanud seksuaalkoolitaja nõuab netisõimajatelt valuraha (491)

Netisõimus süüdistatutele astus appi Varro Vooglaid, kes asus nõudekirju kokku koguma. Ühe kommentaari eest nõuab seksuaalkoolitaja Rita Holm 1100 eurot.

Netisõimus süüdistatutele astus appi Varro Vooglaid, kes asus nõudekirju kokku koguma. Ühe kommentaari eest nõuab seksuaalkoolitaja Rita Holm 1100 eurot.

Potentsiaalseid kohtukutseid ei soovi ilmselt keegi enda postkastist leida. Postkaardid, ajakirjad on positiivsed, kliendilehed neutraalsed, aga rahanõue kindlasti ruineeriv. Seetõttu on ka arusaadav, miks eile läks Facebooki-kommuunis EKRE sõprade klubi üsna närviliseks siblimiseks – mitmed sealse foorumi inimesed olid just ootamatu rahanõude saanud. Nõude saatjaks oli advokaat Robert Sarv, kes on seni kuulsust kogunud näitlejatar Marika Korolevi esindamisega, kui Korolev soovis leida üles teda labaselt veebifoorumites laimanud inimesi. Sarv oligi edukas ja laimajad pidid hüvitist maksma. Seekord pöördus Sarve poole laste seksuaalkoolitaja Rita Holm.

Eelmise aasta lõpus hakkas Soomes õpetust saanud Holm külastama lasteaedu, et seal läbi mängu ja laulu anda lastele esimesi teadmisi seksuaalsusest. See omakorda jõudis interneti ja televisiooni vahendusel avalikkuseni, eriti rahva seas „tussulauluks“ kutsutud lastelaul. Järgnev oli pöörane. Kui pedagoogide seas püsis arutelu neutraalne ja pigem positiivne, siis mõistagi võtsid selle teema kriitiliselt ette Varro Vooglaiu sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, nende veebikanal Objektiiv ja ka EKREga seotud poliitikud. Järgnes üle pika aja vihasemaid sõimukampaaniaid, kus Holmi süüdistati alates pedofiiliks olemisest kuni perverssusteni välja. Lisaks veel ka ähvardused füüsiliste tagajärgedega.

Edasi lugemiseks: