Katrin Lust Harju maakohtusFoto: Erki Pärnaku
Eesti uudised
23. juuli 2019, 20:12

Zand palkas eradetektiivid ja nõuab TV3 omanikult 15 miljonit kahjutasu. Unustatud pole ka Katrin Lust (49)

Ärimees Iraj Zand ei ole Katrin Lusti “Kuuuurijas” tehtud lugu unustanud ning soovib TV3 omanikfirmalt, varahaldusettevõttelt Providence Equity Partners saada 15 miljonit kahjutasu, sest telejaam laimas teda saates „Kuuuurija“ äärmiselt rängalt.

Zand rääkis Ekspressile, et esitab hagi USA kohtusse, sest ta on Ameerikas äri ajanud ja just seal kannatas tema maine. Zand selgitas, et USA seaduste kohaselt vastutab Providence Eesti telejaama omanikuna ka TV3 vigade eest. 

Seni on aga Providence’i juristid Zandi nõudmisi tõrjunud väitega, et juhtunu pole nende viga, vaid Katrin Lusti oma.

Kohtuvõidu korral lubab Zand annetada raha heategevuseks siinsetele lastekodudele ja vanadekodudele. 

Loe artiklit täispikkuses Eesti Ekspressist.

Mais toimus Harju maakohtus kohtuistung, kus arutati ärimees Iraj Zandi esitatud hagi. Hageja nõudis selles ajakirjanik Katrin Lustilt ja AS-ilt All Media Eesti ajakirjanduses avaldatud ebaõigete andmete ümberlükkamist ning kostjate tegevusega talle tekitatud varalise ja mittevaralise kahju hüvitamist.

Eestis toimuvas kohtuasjas nõuab Zand jõhrka laimamise eest Lustilt ning AS-ilt All Media Eesti hulga väiksemat summat: vaid kahte miljonit eurot, mõlemalt üht miljonit.

Mullu oktoobri alguses kinnitasid mitu noort naist TV3 „Seitsmestes uudistes“, et neid vahendati elava kaubana Iraj Zandi nimelisele ärimehele. Mitte oma esimeses nooruses ettevõtja olevat pakkunud tütarlastele seksi eest raha ja kingitusi. Pärast šokeeriva uudise avalikkuse ette jõudmist arendas Lust teemat edasi oma saates Kuuuurija“, kus jagas oma õõvastavaid muljeid ka Zandi väidetav ohver Madli Vilsar, kes aga hiljem süüdistused tagasi võttis. 

Lust rääkis "Pealtnägijas", et kahetseb, et ta Zandist üldse loo tegi. „Ma ei tahaks juriidiliselt vaielda, vaid saateid teha. Tegelikult on olnud Eesti tüdrukute vaba valik sellise härraga magada, temalt kingitusi võtta. Kokkuvõtvalt, mida ma selle looga ühiskonnas muutsin? Kui võtame ükskõik millise teise loo, siis ma ei tagane sellest, aga siin on palju kära ja vähe muutust,” ütles ta.

"Kui mulle saabus härra Zandi nõue, kus nägin, et ta nõuab miljonit ja hüpoteeke – ta nõudis ju minu kõikide varade külmutamist – oli see väga hirmutav," nentis ta. "Mäletan, et mul oli paanikahoog, vaatasin hagi sisu, helistasin oma advokaadile ja mõtlesin, et miks ma seda kõike teen," lisas ta.

Mõistagi, kaotuse korral miljonit Lust Zandile maksta ei suudaks, parimal juhul kraabiks ta kokku kolmandiku nõutust. "Miljonit ei ole mul elu sees," rääkis Lust mullu Õhtulehele. "Ta üritab minna mu elu säästude kallale, mis on peamiselt teenitud välismaal kümme aastat palehigis töötades, mitte "Kuuuurijaga"."