Balti kett 30Video: Rauno Vahtre
ÕL TV | Õhtuleht
12. august 2019, 18:00

ÕL VIDEO | BALTI KETT 30 | Erich Krieger: kahju, et olin nii rumal poiss ega laulnud „Ärgake, Baltimaad“ (24)

Tänavu möödub 30 aastat Balti ketist. Õhtuleht toob lugejateni armastatud ja tuntud eestlaste meenutused 23. augustist 1989, kui ligi kaks miljonit inimest seisid Tallinnast Vilniuseni kätest kinni hoides, näitamaks maailmale oma vabadustahet ja juhtimaks tähelepanu Saksamaa ja NSV Liidu vahel sõlmitud Molotovi-Ribbentropi paktile, mille salaprotokollides NSV Liit ja Saksamaa Ida-Euroopa mõjusfäärideks jagasid.

Krieger räägib, et osales Balti ketis Nabala bussipeatuse juures. "See oli mõnes mõttes juhuslik koht. Läksin ema juurde, kes elas Järvekülas ja vaatasime, et rahvas seisab," ütleb Erich, et teda tabas inimesi nähes eufooria.

"Mis mulle eriliselt Balti ketiga meenub ja millest mul kahju on – olin nii rumal poiss, kui Boriss Rezņiks käis Eestist läbi ja ütles, et tuleb laulda laulu "Ärgake, Baltimaad". Ta klimberdas mulle seda lugu, aga olin juba eufoorias, enda arvates kuulus mees ja võitnud ära Jurmala laulukonkursi. Vähemalt on minu teene, et kinkisin selle laulu Tarmo Pihlapile, kes oli tol hetkel minu lemmik Eesti laulja," räägib Erich Krieger.

Vaata lähemalt videost!