Duo RuutFoto: Ako Lehemets
Noortebänd
19. juuli 2019, 16:16

VINGE! Eesti bänd Duo Ruut tutvustab enda muusikat ülemaailmselt

Eelmisel aastal Noortebändi konkursi võitnud kahe neiu ansambel Duo Ruut pakub kandlemängulist muusikat lisaks Eestile ka välismaal. Eelmisel kuul esines ansambel Poolas ning sügisel ootab neidusid ees mitu kontserti Jaapanis. Lisaks astuvad nad üles suve lõpus Usbekistans.

Noorte Pärimusbändide konkursi võitnud ja sellega endale Noortebändi poolfinaali koha garanteerinud neiud ei osanud esmapilgul Noortebändiga sobituda. Duo Ruudu liige Ann-Lisett Rebane sõnul jättis Noortebänd mulje, et sinna pürgivad pigem rokkbändid, mitte pärimusmuusikud. „Kui aga poolfinaal kätte jõudis, tundsime, et oleme hästi vastu võetud ja oleme täitsa õiges kohas,“ lisab Rebane.

Neiu soovitas konkursi ajal silmad ja kõrvad lahti hoida, sest Noortebändil visatakse artistid keerisesse, millest saab nii palju õppida. „Noortebänd annab suurepärase võimaluse tutvuda Eesti muusikamaailma suurkujudega, pakub erinevaid koostöövõimalusi ja ka tulevikku vaadates olulisi tutvusi,“ sõnab Rebane.

Noortebändi võit ei ole olnud ainult uhkus esikoha nimel, vaid on pakkunud lisaks auväärsele kohale mitmeid uusi kogemusi ja seiklusi, mida ilma Noortebändil osalemata poleks kindlasti juhtunud. „Oluline on see, et pärast konkursi töötaksid ansamblid tuleviku nimel edasi ning kindlasti tuleb oma uusi kogemusi ja saavutusi ära kasutada,“ lausub Rebane.

Duo Ruutu saab näha ja kuulata sel suvel Eesti suurimatel muusikafestivalidel. Juulis astub ansambel üles Viljandi pärimusmuusika festivalil ja augustis saab nende loomingut nautida Intsikurmu muusikafestivalil.

Noortebänd toimub sel aastal juba 19. korda. Tegemist on ainukese ja ainulaadse noortele muusikutele suunatud konkursiga, mis pakub hea võimaluse uutele artistidele enese tutvustamiseks ja oma loomingu presenteerimiseks. Sel aastal pääsesid poolfinaali Worn Öut, Johanna Kristina, Nömmi, think twice, Elis & Öö Klubi, Mad Morality, SK!VE, 5horses, Fropp, Polóšywa, Kelly Vask ja Cortical White.