Metallica kontsert Tartus ERMi-taga vanal Raadi lennuväljalFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
19. juuli 2019, 13:41

Politsei ja kiirabi: Metallica kontserdiõhtu oli rahulik, hoolimata rahvamassist

Neljapäeval Tartus toimunud Metallica kontsert meelitas linna tuhandeid rokifänne, kes pärast bändi etteastet linna peale pidutsema läksid. Politsei ja kiirabi sõnul oli õhtu rahvamassist hoolimata rahulik.

Kontserdi ajal Tartus politseilisi tegevusi juhtinud politseikolonelleitnant Alvar Pähkel sõnas, et neljapäeva õhtu oli väljakutsete poolest rahulikum kui mõni keskmine nädalavahetuse päev.

„Paar inimest liialdasid meelemürkidega nii, et politseil tuli nad viia kainestusmajja turvaliselt pead selgeks puhkama. Üks valgevenelane püüdis kontserdi ajal keelualal drooni lennutada. Ohtu sest ei tekkinud, midagi ta ei salvestanud ning pärast ennetavat vestlust sai ta drooni tagasi,“ tõi Pähkel välja. Lisaks olid kiirreageerijad Pähkli sõnul pidanud elupäästva abi osutamiseks jõudu kasutama, kuna epilepsiahoos inimese päästmiseks oli tarvis üks uks jõuga maha võtta.

„Politseile andis kõige enam tööd liikluse korraldamine selliselt, et saabujad ja pärast kontserti ka lahkujad linnas suuremate ummikuteta liikuma saaks. Selge, et sõidukeid oli palju ja sõidukiirus sellest johtuvalt ka märkimisväärsemalt madalam kui muidu, ent kolonnid liikusid suuremate tõrgeteta ning linn sai sõidukitest võrdlemisi kiiresti tühjaks,“ kommenteeris Pähkel.

Pähkli sõnul oli politseile sellise suurürituse turvalisuse tagamine Tartus esmakordne ja väga hea kogemus. „Usutavasti nüüd, kus Tartu Raadi lennuväli on end hea kontserdikohana tõestanud, saame sarnastel suurüritustel ehk veel ja veel abiks olla. Aitäh kõigile pidulistele ja kohalikele elanikele, kes olid mõistvad ning tegid endast oleneva, et kontsert mööduks üksnes positiivsete rokinootide saatel.“

Ka sihtasutuse Tartu Kiirabi juhatuse esimees Ago Kõrgvee tõdes, et Metallica kontsert ebatavaliselt palju lisatööd ei toonud. „Mingeid erilisi meditsiinilisi sündmusi ei toimunud ei kontserdialal ega linnas,“ kinnitas ta.

Kokku vajas kontserdiga seonduvalt 13 kiirabikutset. „Valdavalt võib pärast kontserdi lõppu toimunut seletada ennekõike kasvanud inimeste hulgaga linnas,“ sõnas Kõrgvee ja lisas, et midagi skandaalset ega häbiväärset linnas kontserdiga seonduvalt ei toimunud.