Foto: www.facebook.com/AllWithinMyHandsFoundation
Üritused
19. juuli 2019, 12:05

Helge südamega rokimehed: Metallica annetas lastehaiglale ja vähihaigetele lastele pea 60 000 eurot (8)

Metallica on igas riigis, kus maailmaturnee raames esinenud, teinud ka heateo. Bänd on piletitulust iga pileti kohta ühe euro annetamiseks kõrvale pannud. Eestis toetab bänd #MetallicaGivesBack projekti raames kogutud rahaga, ehk 55 000 euroga Lastehaigla toetusfondi ja Eesti vähihaigete laste vanemate liitu, summa jaguneb ühingute vahel pooleks.

“Aitame neid mõlemaid oma tegevustes, et pakkuda parimat hoolt ja tuge vähiga elavatele lastele ja nende peredele,” kirjutatakse Metallica heategevusfondi sotsiaalmeedias. 

Eesti vähihaigete laste vanemate liidu esindaja Kaili Lellep on suurest tunnustusest liigutatud. 

"Jah, otseloomulikult oli see meile suur-suur üllatus, et selline maailmakuulus bänd üleüldse tuleb Tartusse ja veelgi enam - valib heategevuseks vähihaigete laste toetamise ja Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu. Sellest teadasaamine tundus mõnda aega uskumatuna, alles Metallica heategevusorganisatsiooniga kirjavahetuse jätkudes tekkis veendumus, et see tõesti nii on. Kuna oleme siiski suhteliselt väike ja vabatahtlikkuse alusel toimiv organisatsioon, on sellise maailmakuulsa bändi tähelepanu ja annetus meie liidule kirjeldamatult suur tunnustus," jagas Lellep Kroonikale oma muljeid.

Lellepi sõnul suunatakse annetatav summa otse vähihaigete laste ravi või raviga seotud kulute toetuseks. “Peamine on, et iga annetatud euro suunatakse otse vähihaigete laste ravisse, eesmärgiga, et meie lapsed saaksid ravi ja terveneksid,” sõnas ta. 

Loe lähemalt Kroonikast.