Mõned nutikamad ronisid Raadil ka küngaste otsa, et paremini lavale näha, kuid pikka pidu neil polnud - turvamehed kupatasid nad sealt kohe minema. Foto: Katharina Toomemets
Lugejakiri
19. juuli 2019, 11:21

LUGEJA: Metallica Raadil oli äge, aga bändi nägemiseks pidin sõpra ahistama ja kukile ronima (11)

Metallica maandumine Raadi lennuväljale oli üsna suur üllatus. Iseenesest äge mõte – pole seal ju kunagi suurkontserti tehtud ja miks peakski kõik ägedad bändid esinema just Tallinnas ja lauluväljakul. Üks tõrvatilk meepotis siiski oli – bändi ma elusast peast ei näinudki.

Eestlased on vist üsna ära hellitatud sellega, et kui lauluväljakul kontserti nautida, siis näed peaaegu alati ka bändi. Küll väikeste täpikestena laval, kuid siiski – on ju lauluväljaku nõlv ideaalne kontserdi nautimiseks.

Raadil nii hästi ei lähe. Selleks, et bändi näha, oleks vast pidanud sarnaselt mõnedele fännidele juba kella kuuest hommikul värava ees laagris olema, et saaks võimalikult lava ette minna ja midagigi näha. Napilt enne peaesinejat kohale minnes oli aga seis selline, et eriti midagi ei näinud.

Mitmed külastajad kasutasid ära endaga kaasas olnud tugevaid noormehi, kellele kukile ronida. Paariks minutiks õnnestus minulgi kontserti sõbra õlgadelt jälgida, kuid oleme ausad – nii võeti tagumistes ridades seisnud inimestelt viimnegi võimalus lavale pilk heita.

Tegelikult oli äge. Raadi lennuväli on mõnus koht kontserdi nautimiseks ja loodan, et tulevikuski mõni bänd seal esineb. Ja tegelikult moodustasid suurema osa lavast ka hiigelsuured ekraanid, seega nägi ka poole lennuraja pealt üsna vanaks jäänud, aga siiski endiselt megaseksikat James Hetfieldi.