Metallica kontsert TartusFoto: Robin Roots
Üritused
18. juuli 2019, 22:15

GALERII | RAJU PIDU! Metallica möllas Tartus 60 000 fänni ees: „Vaatan kogu seda ilusat rahvamassi ja ma ei tunne midagi muud kui armastust!“ (106)

Neljapäeval tuli Raadi lennuväljale kokku 60 000 Metallica austajat. Plats oli juba tunnid rokisõpradega täidetud, Metallica astus lavale pooletunnise hilinemisega. "Vaatan kogu seda ilusat rahvamassi ja ma ei tunne midagi muud kui armastust," tunnistas bändi laulja James Hetfield kiindumust neid kuulama tulnud rahvale. 

Nende jaoks soojendasid rahva üles Rootsi bänd Ghost ja Norra punt Bokassa.

Enne kontserti oli Tartu kontserdi väisajatest umbes, eriti kontserdipaiga lähedalasuvad tänavad. Mõned rokisõbrad jätsid tänavatele maha ka õllekaste-pudeleid. Autoga kontserdile tulijad pidid päris pikka aega ummikus istuma.

Metallica laulja James Hetfield küsib umbes 30 minutit pärast lavale tulekult joviaalselt publikult: "Mis siin toimub? Kas teil on lõbus? Minu kodukohas on selline asi uskumatu. Kas Tartus on sellist asja varem juhtunud?". Ilmselgelt on kontsert võimsalt alanud!

Raadi lennuväljale kogunenud 60 000 inimest on ka lavalt võimas vaatepilt: "On hea olla mina. Vaatan kogu seda ilusat rahvamassi ja ma ei tunne midagi muud kui armastust. Oh, see on nii ilus," ohkab Hetfield. Ta küsib: "Kas tahate heavy't? Jah? Metallica annab teile heavy't, babe'd."

Metallical on sellel tuuril saanud tavaks, et esitab iga kontserdi keskel ühe selle riigiga seotud loo, kus parasjagu esinetakse. Tartus kandsid nad ette Vennaskonna legendaarne hitt "Insener Garini hüperboloid". Märkimisväärselt kanti see ette eesti keeles ning publik laulis kõva häälega kaasa! 

Metallica tänab Tartut ka südatsoojendava videoga. Avaldatakse lootust, et järgmist kontserdi ei pea eestlased taaskord üheksa aastat ootama.