Kevin Spacey jaanuaris koos oma advokaatidega Nantucketi ringkonnakohtus. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
18. juuli 2019, 10:03

Kevin Spacey vabanes teismelise poisi käperdamise süüdistusest (11)

Kevin Spaceyt teismelise poisi kabistamises süüdistav prokurör loobus The Guardiani teatel kolmapäeval süüdistusest ning algusest peale oma süüd eitanud näitleja pääses kohtu alt.

Endise "Kaardimaja" tähe karjäär on pärast arvukaid seksuaalsüüdistusi hävinud, kuid kõnealune kriminaalasi oli ainus seksuaalrünnak, mille eest superstaar oli kohtu ette toodud. Kohtuasja oli algatanud ohvri ema, endine Bostoni uudistediktor Heather Unruh. Ohvri nime pole ametlikult avaldatud, kuna ta oli väidetava juhtumi ajal alaealine.

Kahekordset Oscari võitjat süüdistati nooruki käperdamises 2016. aastal Nantucketi saare baaris, kus toona 18aastane poiss töötas koristajana. Väidetav ohver väitis, et filmistaar oli kaheksa korda tema sugutist kinni võtnud. Spacey sõnul oli tegu olnud vastastikuse flirdiga ning poiss väitnud end olevat 23aastase tudengi. 

Süüdistus varises kokku, kui nooruk keeldus andmast tunnistusi mobiiltelefoni kohta, mis Spacey kaitsetiimi kinnitusel sisaldab näitleja süütust tõestavat infot. Noormees väitis, et oli kõnealuse telefoni ära kaotanud. Spacey kaitsjad väitsid aga, et vajavad telefoni, taastamaks kustutatud tekstisõnumeid, mis nende staarkliendi süütust peaksid tõestama. 

Noormees eitas sõnumite kustutamist ja telefonivestluste kuvatõmmiste retušeerimist. Ent kui Spacey kaitsjad küsisid, kas ta teab, et asitõendite muutmine on kuritegu, viitas noormees oma seaduslikule õigusele jätta enese vastu tunnistamata. Seejärel nõudis kohtunik: kuidas saab prokurör Spacey kohtusse kutsuda, kui väidetav kannatanu keeldub tunnistusi andmast. Nii jõudis juhtum ummikusse ning kolmapäeval teatas prokurör Michael O'Keefe, et  loobub süüdistusest.

Spacey laialdane seksiskandaal sai alguse, kui näitleja Anthony Rapp väitis, et Spacey oli voodis talle peale roninud, kui ta ise oli 14 ning Spacey 26. Spacey väitis, et ei mäleta juhtunut, kuid palus vabandust, juhul kui Rappi väide peaks tõele vastama.