Näitus "valge Daam".Foto: Tanel Veenre
Uudised
18. juuli 2019, 09:26

Aldo Järvsoo ja Tanel Veenre avavad Evald Okase muuseumis näituse „Valge Daam“ (6)

20. juulil avatav näitus on inspireeritud Haapsalu legendist, mille väljendusena seekord ühendatakse kosmilised maskid ja hõljuvad pidurüüd. Näitus on võimalus astuda ulmeliselt täiuslikku maailma, mis ei tunne gravitatsiooni ega depressiooni.

Kahe Eesti tippkunstniku näitus võiks olla ka ilusaks põhjuseks, et võtta ka ette sõit ühte Eesti kõige ilusamasse väikelinna. "Olla pruut tähendab ju samuti olla üheks õhtuks täiuslik – pea ebamaine muinasjutuline olend, ilmutus nagu Valge Daam," kirjeldab näituse korraldaja Mara Ljutjuk.

Aldo Järvsoo on oma loominguga kaunistanud naisi juba aastaid ning ka seekord on spetsiaalselt näituseks valminud luksuslikust siid-organzast pruutkleitide kollektsiooni tiivustab haldjalik ilu ja õhulisus. Enne ja pärast näitust on muidugi võimalik Aldo loominguga sinasõprust sobitada tema Rävala 7 stuudiopoes.

Paljudele meenuvad Tanel Veenre loomingust kõigepealt kõrvamarjad, mis on vallutanud naiste südamed oma mängulise iluga. Kuid see on vaid jäämäe veepealne tipp – suur osa Tallinna vanalinna ateljeehämaruses sündivast loomingust tiirleb mööda suure ilma galeriisid ja lavasid. Nii näiteks maanduvad mitmed kosmilised pearüüd Haapsalu näitusele otse maailma kuulsama Pariisi kabaree Le Crazy Horse lavalt.