Foto: Aldo Luud
Üritused
17. juuli 2019, 22:00

GALERII | VÄGEV ALGUS: Stigi ja Victori tuuri avakontserdil Tartus said piletid lihtsalt otsa (11)

„Meie ootused olid oluliselt pisemad, kui kohapeal selgus,“ tõdeb Stig Rästa, kui tema ja Victor Crone tuuri „Teekond muusikas“ avakontsert Tartus täissaalile antud. Veel enam. Antoniuse õue kogunes nii ohtralt publikut, et piletid lõppesid lihtsalt otsa. Rahva vool väiksesse vabaõhusaali aga muudkui jätkus.

„Endalegi üllatuseks on meie tuur vägevalt alanud,“ tunnistab Stig õnnestunud kontserdi kohta, mis tõi kokku nii täiskasvanud kui ka lapsed. Viimased on teadupärast Stigi-Victori suured austajad. Intervjuus Õhtulehele enne tuuri algust kõnelesid mehed, et Tallinna merepäevadel antud kontserdi aegu laulis publik hoogsalt „Stormi“ kaasa: „Vahepeal ei pidanud me ise laulma ega mängima. Meil jäi suu lahti, inimestel on sõnad peas!“

Sama kordus nüüd Tartus ning mõistagi olid agaraimad kaasalauljad lapsed. Lava kõrval tublilt kaasa laulnud poisi kutsus Stig lõpulooks lavale koos Victoriga soleerima ning nii „Storm“ kordusloona ette kantigi. „See oli puhas juhus,“ muheleb Stig, kellele tubli laululaps silma ja kõrvjäi. Teisalt tõestas innukas lastevägi, et neil ongi „Storm“ komakohtadeni laitmatult selge, nii uskumatuna, kui see ka ei kõlaks.

Pärast kontserti alanud pildistamis- ja autogrammiaktsioon tõi Stigi ja Victori juurde tohutu fännisülemi. Et kõik soovijad autogrammid, ühisfotod ja kallistused kätte saaks, kulus terve kolmveerandtund.

Homme astuvad Stig ja Victor üles Vihula mõisas, pühapäeval Haapsalu kuursaalis. Pärast seda on nende kontserdid Kõltsu mõisas, Pärnus, Padisel ja Tallinnas.