Eurovision 2019 võitja Duncan LaurenceFoto: Jörgen Norkroos
Üritused
17. juuli 2019, 12:40

Kaks linna võistluses! Kus toimub järgmine Eurovision?

Juuni lõpu seisuga kandideeris järgmise aasta Eurovisioni korraldajalinnaks üheksa Hollandi linna. Tänaseks on neid alles jäänud kaks, vahendab eurovision.tv. 

Sõelale on jäänud Maastricht ja Rotterdam. Mõlemas linnas on võimalik hästi võõrustada nii telesaadet ennast kui ka püsti panna Eurovisioni Küla, Euroklubi ja korraldada ka avatseremooniat. Samuti on mõlemas linnas olemas piisav arv hotellitube, et majutada külastajaid, artiste ja ajakirjanikke. 

"Kõik linnad on oma esitlemisega teinud palju tööd. Tahame kõiki tänada nende pühenudmuse eest. Usume, et Maastricht ja Rotterdam pakuvad võistluse võõrustamiseks kõike vajalikku. Loodame, et teised linnad on endiselt entusiastlikud ja arutame järgnevatel kuudel, kuidas saame neid järgmisel aastal toimuva Eurovisioni korraldusse kaasata," sõnab tegevprodutsent Sietse Bakker. 

Lähinädalatel külastavad Eurovisioni korraldajad mõlemat linna ja vaatavad üle kõik pakutud kohad. Lõplik valik tehakse augusti keskel. 

2020. aasta Eurovisioni korraldajaks kandideerisid esialgu Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam ja Utrecht.

Võimalikud korraldajad peavad Eurovisioni toimumiseks tagama kontserdi asukoha, tehnilised lahendused, majutuse, infrastruktuuri ja juurdepääsu.

Mais toimunud Eurovisioni võitis Holland, mida esindas Duncan Laurence looga "Arcade".