"Puuduta mind" - Anu Saagim Mari Semakin Sirje Presnal
Puuduta mind
25. juuli 2019, 18:06

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18 või TTVs kell 22.15, kordus reede hommikul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist.

„PUUDUTA MIND“ 88. SAADE | Ühtsuse Keskuse asutaja Mari Semakin: pole mõtet oodata, et keegi tuleb ning muudab sinu elu paremaks (12)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi 88. saate külaliseks on Ühtsuse Keskuse asutaja ja vaimne õpetaja Mari Semakin. 

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18 või TTVs kell 22.15, kordus reede hommikul.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist.

Uurime saates, kuidas algas Mari vaimnne teekond?

Naine on seljatanud vähi kaks korda ja räägib ka sel ajal toimunud sisemistest võitlustest.

Kuna Mari puhul on tegu totaalse muutusega nii välises, kui ka
sisemises maailmas, siis uurime mida ta täna oma saatusekaaslastele ütleks, mis on võitluses vähiga kõige olulisem?

Vaimse ja meditsiinimaailma käärid lähevad tihti lahku, kuidas nii raske
haiguse puhul siiski teha õige valik? Valik elada ja ellu jääda…

Semakin lõi 2012. aastal Eestisse transformatsioonikooli Ühtsuse Keskus.
Millega keskuses tegeletakse ja milliste muredega saab inimene sealt abi?

Ühtsuse Keskus korraldas Tallinnas 23. juulil otseülekandega Indiast ühepäevase kursuse "Virgumise teekond" – uurime, mida see täpsemalt tähendab?

Milline on virgunud inimene?

Kuidas Mari on ise virgunud ja palju üldse on Eestis virgunuid?

Räägime ka rahast – miks on levinud arvamus, et vaimsed inimesed peavad olema vaesed ja peaks inimeste aitamise tööd tegema tasuta ehk heategevuslikus korras?

Kas rikas olla on patt?

Mari annab nõu, kuidas olla lihtsalt õnnelikum inimene.

Ausalt – kas on võimalik jõuda oma sisemaailmaga sellisele tasemele, et
enam ei pea mediteerima, joogatama või pidevalt transformeeruma või
kestab see töö iseendaga ikkagi terve elu?

Neile ja paljudele muudele põnevatele ja olulistele küsimustele saad vastused täna saades "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs alates kella 18st

"Puuduta mind" - Anu Saagim; Mari Semakin Foto: Erki Pärnaku

Alates 2012. aastast, mil Mari asutas Eestis transformatsioonikooli Ühtsuse Keskuse, aitab ta inimestel vabaneda korduvatest probleemidest ja jõuda ühtsuseni iseendaga.

Vaimse kasvu teele tõukasid Mari keerulised elusündmused ning kahel korral diagnoositud vähk. See teekond viis teda vaimse kasvuni, mis võimaldas tal arstliku sekkumiseta terveneda vähist ja tulla välja keerulistest olukordadest.
Tänasel päeval viib Mari läbi programme, mis vabastavad inimesi probleemide alateadlikest juurtest, sest püsivaid muutusi suhetes, tervises ning finantsides on võimalik saavutada üksnes oma sisemaailma korrastades.

Mari, sinu tee vaimseks õpetajaks saamiseks polnud kerge, jätsite selja taha mitukümmend aastat ettevõtlust ja seljatasite korduvalt vähi. Kuidas sellele teekonnale praegu tagasi vaatad?

Ma ei jätnud maha ettevõtlust haiguse pärast ega seepärast, et ma olen vaimne õpetaja. Kuna üle 20 aasta olin tegev reklaami valdkonnas, mis tegelikult on otsene ja kaudne ostuõhutamine, siis just see on põhjus, miks ma tänasel päeval sellega enam ei tegele. Ma ei soovi enam toetada üldist ostuhullust.

Jätkan ettevõtlusega, kuid diapasoonis, mis on kooskõlas tänase päeva minaga. Ettevõtlus ei takista minul olemast Ühtsuse Keskuse vaimne õpetaja. Vastupidi, olen täheldanud, et vaimne kasv toetab ettevõtlust.

Mis puudutab vähki, siis iga haigus on sõnum sulle, et midagi olulist on jäänud kahe silma vahele. See on meeldetuletus, et sa ei taha tegeleda asjadega, mis teevad sulle haiget. Kasvaja andis mulle märku, et on viimane aeg hakata tegelema süütundega.

Kuidas väga raskes olukorras leida endas jõudu? 

Soov olla terve, rõõmus ja asjalik ema minus andis mulle jõudu otsida, leida ja kasutada tervendavaid abivahendeid ja muuta oma elustiili. Kõige rohkem aitas mind vastutustunne oma laste ees ning just ema roll tõukas mind otsima lahendusi.

Olen veendunud, et selles elus on kõik võimalik. Tuleb ainult uskuda iseendasse ning usaldada maailma. Olen korduvalt kogenud, et, võttes vastutuse oma elu eest iseenda kätesse, tulevad põnevad lahendused ja abi.

Miks inimesed elus alla annavad? 

Alla antakse siis, kui täiel rinnal elamiseks ei jätku julgust. Kas oled kunagi esitanud endale küsimuse: „Kes saab elada minu elu peale minu enda?“ Vastus on ilmselge – sinu elu saad elada ainult sina, keegi teine ei saa seda sinu eest teha. Sellest ka järeldus, et ei ole mõtet oodata, et keegi tuleb ning muudab sinu elu paremaks. Ainult sina saad seda muuta.

Kuidas saaks iga inimene ennast ise aidata, et olla õnnelikum ja tervem?

Inimese elu määravad tema uskumused, veendumused ja elustiil. Inimene ise otsustab, kas ta elab õnnes ja rõõmus või hirmus ja depressioonis.

Kuidas saada üle hirmudest?

On vaid üks tehnika, mis on mind tõeliselt aidanud – jääda oma hirmuga lõpuni. Elada see hirm läbi. Jah, see on raske, kuid mitte võimatu. Meie Ühtsuse Keskuses tegeleme sellega igapäevaselt ning, nagu öeldakse, harjutamine teeb meistriks.

Kuidas puhastada vanu mõttemustreid? 

Vanade mõttemustrite puhastamine on esmatähtis eluterveks igapäevaeluks. Sest mõtted ning uskumused materialiseeruvad elus varem või hiljem.  Oma mõttemustreid tuleb hakata märkama ja aktsepteerida oma hetkeseisu. Lõpetada nendega võitlemine, sest meele tasemel ei ole neid võimalik muuta.

Kuna mõttemallid ja uskumused kujunevad lapsepõlves ning on alateadlikud, siis on neid võimalik puhastada üksnes alateadvuse tasemel. Ühtsuse Ülikool pakub spetsiaalseid protsesse, mis seda võimaldavad.

Mis on virgumine ja virgumise tee? 

Virgumise teekonda võib alustada iga inimene. Piisab ainult soovist kasvada. Kuigi soovi virguda minul otseselt ei olnud, otsisin ma füüsilist tervenemist ja lahendusi oma probleemidele. Ja see otsing viis mind virgumiseni. Abi jõudis minuni läbi Ühtsuse Ülikooli (Oneness University), kust sain iidseid tehnikaid ning teadmisi. 2012. aasta detsembris toimus virgumine, mis on tänaseks täielikult muutnud minu ning minu lähedaste elu. Suhted on muutunud oluliselt
meeldivamaks, õnnelikumaks, rõõmsamaks.

Ning kuna saadud abi oli niivõrd täiuslik, siis see ajendas asutama Ühtsuse Keskust Eestis, kus tänasel päeval on kõigil võimalus virguda ning saada teadmisi ja tehnikaid, mida jagab Ühtsuse Ülikool. Keskus töötab seitse päeva nädalas tänu virgunud inimeste meeskonna pühendunud panustamisele.

Kuidas seada endale selgeid eesmärke? Kuidas paremini keskenduda?

Selleks tuleb anda oma aktiivsele mõttetööle puhkust. Pühenda iga päev vähemalt 20 minutit iseendale ning valida selleks enda jaoks sobiv praktika - hingamine, mantrad, palved, mediteerimine, mudrad jne. Otsida mõttekaaslasi, kellega kas või kord nädalas koos praktiseerida, sest kollektiiv võimendab tulemust mitmekordselt.

"Puuduta mind" - Anu Saagim Mari Semakin Sirje Presnal Foto: Erki Pärnaku