Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
16. juuli 2019, 17:58

Kadri Simsoni kandidatuuri segab ebapopulaarne poolatar (22)

Kadri Simson (pildil) ootab seda, et ta kinnitatakse Euroopa Komisjoni volinikuks. See aga takerdus Poola endise peaministri Beata Szydlo ebapopulaarsuse taha.

Euroopa konservatiivid üritavad Szydlot seada Euroopa Parlamendi tööhõive ja sotsiaalvaldkonna komisjoni esimeheks. Hääletusel kukkus Szydlo aga tervelt kaks korda läbi.

Väljaanne Euractiv kirjutab, et lisaks sellele, et paljudele Szydlo lihtsalt ei meeldi, käivad kuulujutud, et Szydlost ei saakski alalist komisjoni juhti, vaid pärast tööle asumist plaanib ta õige pea tagasi astuda ja oma töökoha hoopis mõttekaaslasele Elżbieta Rafalskale loovutada. Rafalska oli kuni eelmise kuuni Poola töö- ja sotsiaalminister. Mõned fraktsioonid ütlevad otse välja, et toetavad ükskõik keda peale Szydlo.

Beata Szydlo puhul kardavad mõned europoliitikud, et too annab koha teisele ära Foto: AP/Scanpix

Kuidas mõjutab kõik see Euroopa Komisjoni volinikuks pürgivat Kadri Simsonit? Lihtne protokoll näeb ette, et tema suulist avaldust voliniku kohale peavad üle kuulama europarlamendi komisjonide esimehed. Kuna ühel Szydlo draama tõttu esimees aga puudub, peavad Simson ning rumeenlane Ioan Pascu volinikuametisse määramist ootama võib-olla lausa sügiseni.