Mängufilm „Võta või jäta“ pärjati Kaliningradi filmifestivali žürii eripreemiagaFoto: Allfilm
Film
16. juuli 2019, 09:29

Debüütfilm „Võta või jäta“ pälvis Venemaa festivalil oivalise auhinna (1)

Mängufilm „Võta või jäta“ võitis žürii eriauhinna Venemaal Kaliningradis Svetlogorski filmifestivali Läänemeremaade debüütfilmide programmis. Festivali hindamiskomisjoni esimees oli legendaarne filmiprodutsent, ajaloolane ja filmikriitik Marco Mueller. Film sai žürii eripreemia „sügava ja realistliku üksikisa karakteri avamise eest“. Filmikonkursil osalesid filmid peale Eesti veel Soomest, Rootsist, Taanist, Norrast, Lätist, Leedust, Poolast, Saksamaalt ja Venemaalt.

„Festivali publik oli emotsionaalne – filmi lõppedes ei jäänud keegi ametlikku küsimuste-vastuste vooru ootama, vaid nutvad ja kallistavad vaatajad lendasid vabas vormis peale ja hakkasid kohe omavahel vaidlema,“ jagas kohapealseid muljeid filmirežissöör Liina Triškina-Vanhatalo.

„Film „Võta või jäta“ on teinud pika ja eduka festivalikarjääri väga erinevatel filmifestivalidel ju kultuuriruumides – see on suur saavutus mistahes filmile, aga debüütfilmi puhul on eriti märkimisväärne,“ märkis filmi produtsent Ivo Felt.

„Võta või jäta“ on praeguseks võitnud erinevaid preemiaid ja osalenud Poola, Saksamaa, Prantsusmaa, Luxemburgi, Hollandi, Rootsi, Belgia, India ja Ameerika filmifestivalidel.