Foto: INDREK RAMMUS
Eesti uudised
13. juuli 2019, 13:51

Vaata, kellele jagas NUKU teater kolleegipreemiaid!

Täna lõppes NUKU teatri 67. hooaeg, mida teater tähistas ühise pikniku ja kolleegipreemiate jagamisega. Sel hooajal külastas NUKU teatrit ja muuseumit kokku üle 100 000 inimese. Anti 628 etendust, kus käis üle 83 000 vaataja ning muuseumit ja erisündmuseid väisas ligi 18 000 inimest.

Lipulaeva ehk parima uuslavastuse tiitli sai A. H. Tammsaare jutustusel põhinev „Noored hinged” (lav. Mirko Rajas), mida kolleegid hindasid kui kaunist ja puudutavat lavastust kuue huvitava ja isikupärase osatäitmisega, vahendab teater oma pressiteates.  

Pärl ehk parim naisnäitleja on Getter Meresmaa tugevate rollidega lavastustes „Noored hinged”, „Elias maa pealt” ja „Momo”. 

Mart Müürisepp sai Ladvaõuna ehk parima meespeaosatäitja tiitli sügavate rollide eest lavastustes „Noored hinged” ja „Apelsinitüdruk”.  

Pauk Luuavarrest ehk hooaja suurim üllataja oli Festival NuQ Treff. Kolleegid tunnustasid festivalimeeskonna tublit tööd ning festivali sisulist ja vormilist tervikut. 

Veel anti välja järgmised preemiad:

Loov Jõud ehk parim loomemeeskonna liige: dramaturg Priit Põldma, kes kolleegide hinnangul rikastab oma dramatiseeringutega lavastuslikke kontseptsioone ja on oma põhjalikkusega suureks toeks lavastajatele.

Osavnäpp ehk parim töökodade töötaja: nukutehnik Mihkel Vooglaid, tänu kellele on kolleegide meelest lavastuste tehnilised lahendused teinud kvalitatiivse hüppe. 

Hall Kardinal ehk parim etendust teenindav töötaja: etenduse juht Liisi Tegelemann, kelle suur professionaalsus ja abivalmidus pälvis kolleegide kõrge hinnangu.

Töömesilane ehk parim korraldus- või administratiivtöötaja: tehniline juht Revo Koplus, kes suudab lahendada ka lahendamatuid olukordi. 

Majavaim ehk parim maja teenindav töötaja: teenindusjuhi abi Jane Oksa, kes on alati pädevalt ja sõbralikult aitamas ning olemas.

Lisaks tunnustati hooaja hõivatumaid näitlejaid, kelleks olid Laura Nõlvak 120 etendusega ningAndres Roosileht 127 etendusega.

Kolleegipreemiaid jagatakse igal hooajal ja hääletuses osaleb kogu NUKU teatri kollektiiv.