Foto: Erlend Štaub
Inimesed
12. juuli 2019, 18:26

KOHTUMINE FÄNNIGA | Metsatöll: Brasiilia fännid laulsid eesti keeles (2)

Metsatöllu solistil Markus Teeäärel (pildil vasakult teine) on endiselt südames Brasiilia fännid, kes mullu heviansambli kontserdi eel tagaukse juures eesti keeles laulsid. „Nad olid laulu ära õppinud, ehkki nad ei teadnud eesti keelt.“ Samas suutsid Brasiilia fännid lauljat ka ehmatada. „Euroopas on inimesed üldiselt rahulikud, ei tule varrukast sakutama ega autogramme nõudma,“ võrdleb ta. 

„Eestis ei ole ma kogenud olukorda, et lähed toidupoodi ja mõni härra või proua su rajalt maha võtab. Kuid Brasiilias oli tõesti natuke harjumatu,“ nõustub trummar Tõnis Noevere (pildil paremal). „Seal võttis isegi natuke aega, et klubi tagaruumist lavale saada, ning meiega olid kaasas turvamehed. Mujal maailmas on fänlus natuke teistsugune kui siin. Eestis pead ikka juubelilauas istuma, kui kellegi tuttava tuttav ütleb sulle: „Kuule, nägin sind telekast, käis kah!““ muigab Tõnis.

Trummarile meenub ka seik ajast, kui ta käis ansamblile Herald helitööd tegemas. „Üks inimene koputas mulle õlale ja ütles: „Ma tean, kes sa oled, sa mängid ju Metsatöllus.“ Ta uuris, kas saaks koos minuga pilti teha ning minu autogrammi. Ütlesin, et ikka saab, oodaku, kuni kontsert on läbi. Läksime õue ja klubi ees oli bussipeatus. Samal ajal magas seal mingi purjus mees, kes tõusis siis hetkega püsti ja ütles: „Kuule, sa oled ju Metsatöllu trummar, tule siia!“ Ta võttis oma kalli nutitelefoni välja ja tegi koos minuga mitu pilti, küsis autogrammi ja läks tagasi magama.“