TAIPAS TAGANTJÄRELE: „Seksi ja linna“ täht Sarah Jessica Parker sai alles #metoo-ajastul aru, kui palju ta on minevikus asjatult kannatanud. Vasakult Kristin Davis (Charlotte), Kim Cattrall (Samantha), Sarah Jessica Parker (Carrie) ja Cynthia Nixon (Miranda).Foto: Vida Press
Inimesed
12. juuli 2019, 17:37

Milline filmistaar ahistas Sarah Jessica Parkerit?

„Seksi ja linna“ Carrie rollis legendiks saanud Sarah Jessica Parker avaldas, et pidi kord kultussarja võtteplatsilt peaaegu minema tormama, sest üks mõjukas filmistaar olevat teda sobimatul ja seksuaalselt laetud viisil kohelnud.

Parker möönab, et ajad on praegu muutunud ja kuigi ta pidas end „Seksi ja linna“ ajal eneseteadlikuks ja moodsaks naiseks, ei tundnud ta end ahistamise vastu protestides kuigi kindlalt: „Vaatamata oma rollile setil ei tundnud ma end kaugeltki nii mõjuvõimsana kui see sobimatult käitunud mees. Praegu kõlab see hämmastavalt, sest neid juhtumeid oli palju ja ma olin positsioonil, kus mul oli mõjuvõimu. Mul olid kõik õigused öelda, et see on sobimatu. Oleksin pidanud end ülemuste jutule minnes turvaliselt tundma,“ vahendab Daily Mail Parkeri ühes jutusaates lausutud sõnu.

„Seksi ja linna“ täht meenutab juhtumit, kui ta lasi oma agendil produtsentidele öelda, et kui asjalood ei muutu, lahkub ta võtteplatsilt. Kõik sai korda mõne tunni jooksul. Sellegipoolest taipas Parker alles #metoo kampaania haripunktis, kui palju on tema elus ette tulnud juhtumeid, mida ta poleks pidanud taluma: „Hakkasin seda alles kuus või kaheksa kuud tagasi mõikama, et mul on olnud lugematuid kogemusi, kui keegi on valesti käitunud. Ja nägin ka, kuidas ma selle kõik võimalikuks tegin, ilmudes kõigele vaatamata endiselt tööle ja jäädes setile. Lihtsalt mõeldes, et kannatan välja ja liigun edasi. Ma isegi ei tea, miks mul ei olnud rohkem julgust nende asjadega tegelda või miks need mulle suuremaid kannatusi ei põhjustanud. Ma ei lasknud sellistel asjadel end morjendada.“

Kellest käib jutt, võib vaid oletada, sest 1996–2004 vooris menukast seriaalist episoodilistes rollides läbi rohkesti kuulsusi, nende hulgas näiteks Vince Vaughn, Matthew McConaughey, Bradley Cooper, Jon Bon Jovi, David Duchovny, Will Arnett, Hugh Hefner ja koguni praegune president Donald Trumpki. Ehkki sarja peeti omal ajal revolutsiooniliseks ja naisi vabastavaks, sest viimased käitusid seal nagu mehed, väljendus see peamiselt vabameelses suhtumises seksi. Mis puudutas elu muid alasid, tundub „Seks ja linn“ tänapäeva naisele pigem arhailine: naised ei tundunud tegelevat millegi muu kui kingade ostmise, riiete valimise, kokteilide lürpimise ja meestest jahumisega. Aga kui neil juhtus raha otsa saama või elus suurem kriis ette tulema, ilmus neid plindrist päästma ikka mõni prints valgel hobusel.

Parkerit võis viimastel aastatel näha HBO seriaalis „Lahutus“. Hiljuti tuli uudis, et sellele tõmmatakse pärast kolme hooaega kriips peale.