Raivo Rätte ehk Kõmmar.Foto: Robin Roots
Krimi
12. juuli 2019, 06:47

„Raivo tapmine läheb justkui müsteeriumi valdkonda.“ (8)

Eelmise aasta 19. juulil surma saanud Kosmikute basskitarrist Raivo Rätte ehk Kõmmari kriminaalmenetlus pole ikka kohtusse jõudnud. Bändikaaslased ja muusikud tahaksid juba teada saada, mis asjaoludel ta suri. „Tapmine läheb justkui juba müsteeriumi valdkonda, lõplik tõde pole välja tulnud,“ rääkis Metsatöllu pillimees Lauri Õunapuu.

Kosmikute solisti Meelis Hainsoo sõnul tõmbas Kõmmari surm bändi tegutsemishoo maha, sest kohtuti ainult prooviruumides. Sellel suvel annab bänd kontserdi Ostrova festivalil, mis jäi möödunud suvel Kõmmari surma tõttu andmata.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes.

Sellest, mis 19. juulil juhtus, liigub erinevaid versioone – ühe kohaselt sõitnud Kõmmari eksabikaasa Palmi Rätte uus elukaasane, 27aastane noormees, Kõmmarile enesekaitseks otsa. Teise versiooni kohaselt oli Kõmmari hüpanud kord ise auto ette ja taha, et sellega ei saaks minema sõita – kuni sai surmava löögi.

„Teame hetkel nii palju, et poolte vahel toimus tüli ning see ei leidnud aset esimest korda. Kaks päeva varem külastas noorsoopolitseinik sama perekonda ning suhtles naise ja lastega,“ rääkis toona Õhtulehele Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.