Richard MägarFoto: Facebook / Sander Peterson
Saund
11. juuli 2019, 16:44

U3 Kontsertklubi omanik põhjendab sulgemisotsust: ilusate ilmadega kadusid pooled külastajad (1)

"Arvestades olukorda ja valdkonna heitlikust, otsustasime praeguses asukohas tegevuse lõpetada," räägib U3 Kontsertklubi omanik ja tegevjuht Richard Mägar. 

Tallinna vanalinnas 8. detsembril avatud U3 Kontsertklubi sai tegutseda kõigest pool aastat. "Esimene põhjus, mille ma välja tooksin, on see, et Eesti külastatavuse ja konkurentsi juures on väga raske kuus neli nädalavahetust järjest üht 300-400 mahutavusega saali täita," selgitab Mägar.

"Kuna olime valdavalt orienteeritud live-artistidele, tekkis üks hetk olukord, et polegi tegelikult kollektiive, kes tooksid saali rohkem kui 100 inimest. Sealjuures mõne nimekama välisartisti jaoks jäime liiga väikseks. Vaja oleks läinud vähemalt 1000 inimest mahutavat ruumi," räägib Mägar.

Klubi omanik toonitab, et eesmärk oli pakkuda kvaliteetset elamust, mida edastatakse tasemel heli- ja valgustehnikaga. "Võin öelda, et meie tehniline park oli kindlasti linna üks paremaid. Lõppude lõpuks tekib kohustusi koos ruumirendiga niivõrd palju, et tekkis väga suur küsimus tasuvuses. Me tulime omadega igakuiselt toime, kuid priisata kindlasti ei saa."

Mägar lisab, et klubi külastatavust mõjutasid ka ilmad: "Ilusate ilmade saabumisega külastatavus langes poole võrra, mis pani väga tugevalt mõtlema, kas uut hooaega jätkata või mitte. Igakuised kohustused ei rauge," tunnistab ta.

U3 Kontsertklubi lõpetab küll tegevuse, kuid Mägar ei välista, et kuskil mujal, mõne muu nime all midagi uut sünnib. "Olen jätkuvalt seda meelt, et avaratest live-kontserdi ja pidude ruumidest on puudus. Lõppude lõpuks ei pea alati lõpetama nii, et selja taga on mitmekümnetuhandelised võlad ning sind kui kohapidajat avalikult häbiposti tõmmatakse. Kõik on siiamaani vähemalt ilus!"