ÕL TV | Õhtuleht
12. juuli 2019, 12:00

ÕL VIDEO | NAISED VERSUS PUDELIKORK: kuidas punn ilma avajata maha saada? (30)

Samal ajal kui maailmakuulsate lauljate ja näitlejate seas on levimas challenge saada keeratav pudelikork maha jalalöögiga, proovis Õhtulehe naiskond punni maha saada leeklambi, kummiku, botase, kääride, A4 paberi ja kummipaeltega. 

Nii Jason Statham, Justin Bieber, Kendall Jenner, Mariah Carey kui Ryan Reynolds jagavad sotsiaalmeedias videoid, kus nad jalaga korgi maha võtavad. 

Õhku jääb variant, et kork hakkab kuulsust nähes lihtsalt kartma ja hüppab maha. Aga kuidas on lood siis, kui pudelile läheneb leeklambiga lihtsurelik?

Meie muljed on järgmised, kuid ehedamaid emotsioone näed videost!

Katharina:

Internet on täis erinevaid life hack’e ehk nippe, millega oma elu ühe või teise asja osas lihtsamaks teha. Kujutle olukorda, et lähed metsa piknikule, kaasas pudelid hea ja paremaga, aga kohale jõudes avastad, et avaja, millega pudeleid avada, on maha jäänud. Mis siis peale hakata?

Õnneks aitab suur ja lai internet ka selles osas hädast välja. Seda, et veinipudeli kork peaks pudelist välja hüppama kui pudel jalanõu sisse panna ja seda vastu puud toksida, olen ma kuulnud ja kord isegi väga edukalt praktiseerinud, kuid mõned trikid, mis ette sattusid olid täiesti uudsed.

Näiteks see, et pudeliavamisele peaks kaasa aitama nõelaga jalgrattapump. Kuna mul korralikku jalgrattapumpa käepärast polnud, lootsin, et asja ajab ära ka pallipump. Ülesanne tundus lihtne, lükkad aga nõela läbi pudelikorgi ja asud pumpama. Juba esimesel hetkel tabas tagasilöök – nõel ei ulatunud läbi korgi pudelisse. Seejärel proovisin niipidi, et torkasin nõela korgi ja pudelikaela vahele, kuid ka see üritus jäi soovitud tulemuseta. Ilmselt on selle triki õnnestumiseks vaja ikka korralikku rattapumpa, mis ühe surumisega korralikult õhku välja annab.

Teise pudeli avamiseks otsustasin kasutada A4 paberilehte, mille kenasti tugevalt väikseks kokku voltisin. Videost vaadates tundub see põhimõtteliselt maailma lihtsaima ülesandega. Olen kunagi proovinud pudelit samamoodi avada ka välgumihkliga, kuid asi lõppes lõhutud käe ja välgumihkliga ning endiselt suletud pudeliga, kust ainult pisut õhku välja tuli.

Reti:

"Kuidas ilma korgitserita pudeli avamine üldse võimalik on?" mõtlen endamisi. Mulle on selleks katseks antud kaks vahendit – jalasolev toss ja toores jõud. Ahjaa...üks väga tugev sein või puutüvi ka. Ühesõnaga võtad tossu jalast, paned pudeli jalatsi sisse ja hakkad aga pudelit jõuga vastu seina taguma. Lihtne ju? Või siiski mitte? Esimesed minutid taon pudelit vastu väliterassi puidust palki. Tulemus – 0. Kork ei liigu millimeetritki. Käed on juba valusad. Taon siis edasi, aga tulutult.

Vahetame tossu välja – mängu tuleb roosa kummik. Muutub ka asukoht ja pudeli tagumine jätkub vastu kiviseina. Paar minutit intensiivset lihastööd, aga kork ikka ei liigu. Sein andis alla, sest esimesed kivitükid langesid maha.

Nüüd vahetame välja ka pudeli. Kui enne oli kork mingist plastmassilaadsest tootest tehtud, siis nüüd kasutan päris korgist korgiga pudelit. Asukoht muutub veelkord ja liigun puutüve juurde. Ega siis midagi, hakkame pihta.

Pärast minutit rähni kombel vastu puutüve tagumist näen lõpuks progressi – kork on hakanud liikuma. Jee! Taon pudelit veel kõvemini vastu tüve. Kork hüppab välja. See toimiski! Käkitegu! Saab hakkama küll ja pudel avamata ei jää. On vaja olla lihtsalt kannatlik (kuigi seda ma kahjuks pole).

Kuid sellega pudeli avamise test ei lõppe. Järgmine missioon on saada lahti korgiga limpsipudel. Ja seekord on minu abivahendiks käärid. Paned lihtsalt pudeli köögikääride vahele, võimalikult korgi lähedalt. Ja siis peaks kork nagu  imeväel ära hüppama. Kuid paslik oleks mainida, et antud meetodit kasutades on väga reaalne, et enne lõikad endale kätte. Proovisin ja proovisin, kuid kork ära ei tulnud. Ka kollegid tulid appi ja ka nende katse oli edutu – kork jäi kindlalt peale. 

Geidi

Olles aidanud eelkõnelejal kummiku sees lebavat pudelit vastu müüri peksta, et punn maha hüppaks, olen äksi täis. Andke mis tahes vahend – ma saan punni maha! Soovidega tuleb olla aga ettevaatlik – minu ees on kaks erimõõdus tulemastinat, millega tuleb hakata veinipudeli kaela kuumutama. Niiviisi toimides peaks mind ja veini lahutav tüütu kork minutiga õhku kargama. Aga ei karga. Kuumuta ja tiiruta kaua tahad, kork lihtsalt keeldub maha tulemast.

Kolleeg näeb toimuvat pealt ja talle ei anna rahu, et punn vastupanu osutab. Ta käib paar minutit ära ja naaseb leeklambiga. Minu esimene mõte on, et see katse lõpeb kindlasti kas sinise silma või lõikehambata. Seega keeldun nii vägevat vahendit kasutamast. Kolleeg aga ei heitu. Ta tiirutab leeklambiga ümber veinipudeli nagu kass ümber palava pudru. Kulub mõnikümmend sekundit ja pool korki on väljas. Veel mõni hetk ja veinikork paiskub õhku nagu oleks tegemist šampanjaga. Juhuu! Tubli töö!

Täname Arbavere Puhkekeskust sooja vastuvõtu ja vajalike vahendite kasutusvõimaluse eest!