Taylor SwiftFoto: PA/ Scanpix
Inimesed
10. juuli 2019, 19:18

Maailma enimteeniv kuulsus on lauljatar Taylor Swift

Ajakiri Forbes reastas enimteenivad kuulsused ning kuigi Kardashianide klanni liikme Kylie Jenneri vara väärtus on miljard dollarit, on maailma enimteeniv staar siiski Taylor Swift.

Taylor teenis tänavu 185 miljonit dollarit, võrreldes 2018. aastaga on ta teinud suure hüppe: siis teenis ta "vaid" 80 miljonit dollarit. 

Suur osa Swifti ulmeliselt suurest tulust pärineb tema uue albumi “Reputation” tuurist, mis teenis 226 miljonit dollarit. Tegu on enim tulu tootnud tuuriga USA ajaloos, teatab Forbes. 

Lisaks lahkus Swift 2018. novembris Big Machine Recordsist, kus ta teismelisena lauljakarjääri alustas ja liitus Republic Record plaadifirmaga. Selline vangerdus võis Swifti rahakotti lisada kuni 200 miljonit dollarit. 

Swift ei ole Forbes’i listi liider esimest korda: ta nimetati enimteenivaks kuulsuseks ka 2016. aastal, kui ta teenis 170 miljonit dollarit oma plaadi “1989” maailmaturneega.

Kylie Jenner, keda Forbes nimetab maailma noorimaks isetekkeliseks miljardäriks jäi Forbes’i listis teisele kohale 170 miljoni dollariga.

Kuigi maailma enimteenivate kuulsuste listi juhivad kaks naist, mahtus top 100 edetabelisse vaid 16 naist. Edetabelis platseerus kolmandale kohale räppar Kanye West, talle järgnevad jalgpallur Lionel Messi, laulja Ed Sheeran ning jalgpallur Cristiano Ronaldo.