Kanye WestFoto: AP/Scanpix
Inimesed
10. juuli 2019, 12:45

Kanye Westi ketsid on väärt miljard dollarit (3)

Räppar Kanye West, kes viimastel aastatel tuntud pigem tõsielustaari Kim Kardashiani abikaasana, on leidnud koha maineka majandusajakirja Forbes värske numbri kaanel. Kaaneloost selgub vapustav fakt, et Kanye tossude kaubamärk Yeezy on väärt rohkem kui miljard dollarit.

Ajakiri märgib, et kui West oma brändi Nike alt Adidase juurde üle viis, sai ta suurfirmalt unelmate diili - 15 protsenti müügilt, lisaks eraldi tasu turunduse eest. Võrdluseks tuuakse korvpallikuulsus Michael Jordani tossubränd Air Jordan, mille müügilt saab sportlane enda kaukasse vaid kolm protsenti. Suurustleva maneeri poolest kurikuulus West on oma spordikingi nimetanud “kingamaailma Lamborghiniks”.

Kanye Westi disainitud Adidas Yeezy 750 Boost tossud. Foto: Reuters/ Scanpix

West poleks West, kui nalja ei saaks - Forbes avaldab, et Kanye, kes ilmus pildistama kaks korda järjest mustas kapuutsiga dressipluusis, helistas hiljem murelikult toimetajale, kuna liiga vähe olevat kajastust leidnud religiooni mõju tema kingaärile.

Ajakirjanik muljetab, et pidi Westi häärberis enda kingadele riidest kaitsmed peale tirima (Ameerikas pole teatavasti kombeks toas kingi jalast võtta) - kui keegi kullast kallimat põrandat kriipima juhtub, olevat seda võimalik parandada vaid spetsiaalselt Euroopast kohale kutsutud spetsialistidel.

West on sügavalt usklik ja enda sõnul Kristusele “radikaalselt kuuletunud”. Ta kõneleb loos ka oma bipolaarsusest - see meeleoluhäire olevat teda õnnistanud “superjõuga”. West manitseb sõna “hull” kasutamisega ettevaatlik olema nii tema kui ka teiste endataoliste puhul: “Sest mõnigi, keda teised on hulluks tembeldanud, on sattunud sellesama ajakirja kaanele!”