Pilt on illustreerivFoto: Erki Pärnaku
Üritused
10. juuli 2019, 13:07

Asjatu paanika! Tartu kodutute loomade varjupaiga ligipääsetavuse eest Metallica kontserdi ajal hoolitseti juba pool aastat tagasi (2)

Täna hommikul avaldas Tartu koduta loomade varjupaik emotsionaalses Facebooki postituses muret selle üle, et Metallica kontserdi päeval ei pruugi varjupaik ligipääsetav olla.

Metallica kontserti turvava firma Meeskond Security juht Eigo Sõster räägib Õhtulehele, et varjupaik on asjatult paanikat külvanud, kuna asutuste ligipääsetavuse eest on hoolitsetud juba pool aastat tagasi.

Nimelt seisab Tartu linna kooskõlastuslepingus punkt, et ligipääsetavus peab olema tagatud kõigile kontserdiala sees ja selle ümbruses paiknevatele asutustele. Sõsteri sõnul on sellega arvestatud ja kontserdi tõttu piiranguid ei kehtestata. Samuti on inimestele abiks liiklusreguleerijad, kes aitavad nad õigesse kohta juhatada. Sõster rõhutab, et sarnaselt varjupaigale, on ligipääs tagatud kõigile piirkonna elanikele ja asutustele. 

Tartu loomade varjupaiga projektijuhi Kirke Roosaare sõnul puudus varjupaigal kontserdi liikluskorraldust puudutav info, mistõttu polnud kindel, kuidas varjupaika pääseda.

Roosaare kinnitusel pöördus varjupaik murega esmalt Tartu linnavalitsuselt saadud kontaktide poole, kuid varjupaiga saadetud meilile ei vastatud ning ka telefon oli levist väljas. Nüüd selgus, et Tartu linna edastatud kontaktandmed on töökorras vaid kontserdi päeval. Kirke Roosaare sõnul oli tegu totaalse infosuluga, kuna varjupaigal puudus igasugune teave ürituse ajal kehtiva korralduse kohta.

Viimaks leidis mure lahenduse ning selgus, et varjupaik jääb külastajatele avatuks ka kontserdi päeval, 18. juulil.