Metallica Saku Suurhalli laval.Foto: TAIRO LUTTER
Saund
9. juuli 2019, 19:55

Kas Tartu jääb väikeseks? Metallica kontsert paneb linna ja korraldajad proovile (17)

Järgmisel nädalal toimub Raadi lennuväljal Metallica kontsert, mis toob Tartusse üle 60 000 külalise. Linna esimene suurkontsert paneb proovile linna tartistu ning muudab liikluskorraldust, vahendab ERR Menu.

“Tartu on tuntud oma suurte spordiürituste poolest ja see kogemus on Tartus ju väga pikk olemas. Nii maratoni üritused kui ka sel nädalal toimuv Lõuna-Eesti ralli ei ole mitte vähem rahvarohked, lihtsalt nad ei kogune ühte punkti kokku. Ma arvan, et kui see võimekus on olemas Tallinnal, siis on see võimekus olemas Tartul, lihtsalt seekord on esimene kord,” usub ERMi arendusdirektor, et linn saab kontserdi võõrustamisega hakkama.

Siiski ei pane Tartu ERMi juurde pärast kontserti bussiliiklust käima. "Kuna Narva maanteel on liikluskoormus väga suur sellel õhtul, siis me ootame inimesi sealt ära tulema jalgsi ja sinna ei ole mõistlik panna ühistransporti käima. Kesklinnast toimuvad siis busside väljumised eri linnaosadesse," selgitas Tartu linnamajanduse osakonna juhi asetäitja Martin Nellis.